Foto: F64
Latvijas peldētāji Krievijā notiekošo pasaules čempionātu svētdien noslēdza ar jaunu nacionālo rekordu 4x100 metru kombinētajā stafetē.

Latvijas vīru komanda - Jānis Šaltāns, Daniils Bobrovs, Nikolajs Maskaļenko un Uvis Kalniņš - distanci veica trīs minūtēs un 45.58 sekundēs, veco valsts rekordu labojot par 2,71 sekundi. Tiesa, ar izcīnīto rezultātu latvieši izcīnīja vien 26. vietu, tā arī nekvalificējoties finālsacensībām. Lai iekļūtu labāko astotniekā bija jāpeld vēl par 11,56 sekundēm ātrāk.

Labāko laiku priekšsacīkstēs uzrādīja ASV komanda, kas distanci veica trīs minūtēs un 31,06 sekundēs.

Tāpat svētdien Kalniņš uzstādīja jaunu valsts rekordu arī 400 metru kompleksajā distancē. To sportists veica četrās minūtēs un 26,17 sekundēs, kas bija par 1,25 sekundēm ātrāks nekā iepriekšējais nacionālais rekords. Latvijas peldētājs ierindojās 34. pozīcijā, bet finālsacensībām kvalificējās vien astoņu ātrāko rezultātu īpašnieki.

Ātrākais priekšsacīkstēs bija amerikānis Čeiss Keilišs. Viņš sasniedza laiku četras minūtes un 11,83 sekundes.

Latvijas peldētājiem šis pasaules čempionāts ir noslēdzies.

Kā ziņots, no Latvijas peldētājiem augstvērtīgāko rezultātu sacensībās guva tieši Kalniņš, kurš trešdien sasniedza jaunu Latvijas rekordu 200 metru kompleksajā distancē, priekšsacīkšu kopvērtējumā ierindojoties 17. vietā un paliekot pirmais aiz iespējas piedalīties pusfinālā.

Pasaules čempionāta peldēšanas sacensībās piedalās 189 valstis, Latviju pārstāvot Aļonai Ribakovai, Nikolajam Maskaļenko, Daniilam Bobrovam, Jānim Šaltanam un Uvim Kalniņam.

Peldēšanas sacensības norisinās speciāli konstruētos peldbaseinos Kazaņas futbola stadiona teritorijā un ilgs līdz svētdienai. Astoņu sacensību dienu laikā kopumā tiks izcīnīti 42 medaļu komplekti, bet Latvijas sportisti izgāja uz starta 12 individuālajās distancēs, kā arī 4x100 metru kombinētajā stafetē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!