Foto: AFP/Scanpix

Latvijas peldētājs Ronens Kermans, Daniils Bobrovs, Gabriela Ņikitina un Arina Baikova svētdien Kazaņā Eiropas čempionātā (EČ) 25 metru baseinā ieņēma 17. vietu 4x50 metru kombinētajā stafetē.

Latvijas kvartets šo distanci peldēja vienā minūtē un 44,18 sekundēs, kas peldējumā deva astoto vietu, bet summā – 17. pozīciju 20 valstu konkurencē.

Finālā iekļuva astoņas labākās komandas, Latvijai no pirmā astoņnieka atpaliekot 4,28 sekundes.

Tikmēr Kristaps Miķelsons 400 metru kompleksā peldējuma kvalifikācijā distanci peldēja četrās minūtēs un 24,90 sekundēs. Savā peldējumā viņš bija pēdējais, sestais, bet summā uzrādīja 11. rezultātu 12 peldētāju konkurencē.

Finālu sasniegušais astotnieks bija 10,71 sekundes attālumā. Pateicoties mazajam dalībnieku skaitam, Miķelsons ir kā otrais rezervists uz dalību finālā.

Latviju šajā čempionātā pārstāvēja Arina Baikova, Gabriela Ņikitina, Daniils Bobrovs, kā arī divi junioru vecuma sportisti – Ronens Kermans un Kristaps Miķelsons, kuriem šī bija debija kontinenta čempionātā pieaugušajiem. Treneru korpusā uz Kazaņu devās Aiva Miķelsone, Sergejs Kurmeļevs un Mauro Bordža.

Latvijas viena no vadošajām peldētājām Ieva Maļuka šobrīd trenējas Spānijā un gatavojas decembrī gaidāmajam pasaules čempionātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!