Nedēļas nogalē 28.-29.martā Katarā sāksies F-1 ātrumlaivu pasaules čempionāts, kura pirmajos posmos startēs arī Latvijas ūdens motosportists, Eiropas Kausa izcīņas sudraba medaļnieks un F-2000 ātrumlaivu pasaules čempionāta bronzas medaļnieks Uvis Slakteris, vortālu "Delfi Sports" informēja "Riga Powerboat Team" komandas preses dienests.
"Riga Powerboat Team" F-2000 ātrumlaivu pilotu Uvi Slakteri savā komandā "F-1 Team Sweden" uzaicinājis piedalīties divkārtējais F-2000 pasaules čempions zviedrs Jonass Andersons un mūsu pilots, kurš ir viens no ātrākajiem "Molgard" laivu pilotiem, F-1 pasaules čempionātā būs vienīgais, kurš brauks tieši ar "Molgard" laivu. "Riga Powerboat Team" pilotam Uvim Slakterim tas būs liels izaicinājums, jo viņš eksperimentālā sistēmā testēs "Molgard" laivas konstrukcijas uzbūvi un uzreiz bez iepriekšējas paplašinātas treniņu sesijas startēs F-1 pasaules čempionāta pirmajā posmā.

Kā izteicies "Riga Powerboat Team" pilots Uvis Slakteris, "tad šī sezona būs ļoti spraiga un tajā ir vairāki pamatuzdevumi. Pirmkārt, veiksmīgi jānostartē F-2000 ātrumlaivu pasaules čempionātā, otrkārt – veiksmīgi jāiekļaujas F-1 pasaules čempionāta sacensību aprisē un jāaizvada noteikto sacensību skaits, lai iegūtu patstāvīgu F-1 pilota licenci." Jāpiebilst, ka, lai iegūtu patstāvīgo F-1 ātrumlaivu pilota licenci, pilotam pirmās desmit sacensības ir speciāls pārbaudes laiks, ko vērtē speciāla komisija, kas seko līdzi pilota darbībai, lai tiek ievērti sacensību pamatnoteikumi, lai nav agresīva braukšana.

28.-29.martā Katarā notiks F-1 ātrumlaivu pasaules kausa izcīņas pirmā posma sacensības. F-2000 ātrumlaivu pasaules kausa izcīņa kalendārs vēl tiek precizēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!