Foto: Publicitātes foto
Sestdien Gvadelupē tika aizvadīts "Tour Cycliste International de la Guadeloupe" daudzdienu velobrauciena 163 kilometru garais otrais posms, par kura uzvarētāju kļuva "Differdange" komandas Latvijas riteņbraucējs Jānis Dakteris, bet otrajā vietā ierindojās Eiropas bronzas medaļnieks Toms Skujiņš no "Rietumu – Delfin" vienības.

Pēc aizvadītā komandu brauciena, kurā triumfēja "Rietumu – Delfin" komanda, tālajā "Tour Cycliste International de la Guadeloupe" daudzdienu velobraucienā sestdienas vakarā tika aizvadīts pirmais posms - riteņbraucējiem bija jāveic 163 kilometru gara distance bez lieliem kāpumiem.

Distances sākumā izveidojās atrāviens, kurā ietilpa astoņi sportisti, viņu vidū "Rietumu – Delfin" pārstāvji – Toms Skujiņš, Armands Bēcis, Matjē Peržē un Krists Neilands. Tāpat starp bēgļiem bija arī Jānis Dakteris. Lai arī kā grupa necentās atrāvienā esošos riteņbraucējus noķert, tas viņiem tā arī neizdevās. Aizraujošā finišā uzvaru izcīnīja Dakteris, bet uzreiz aiz viņa sekoja Skujiņš, tādējādi nodrošinot Latvijas sportistiem dubultuzvaru. Dakteris distancē pavadīja 3 stundas 53 minūtes un 13 sekundes. Trešo vietu izcīnīja "Doltcini Flanders" vienības pārstāvis Matiass Van Holdenbergs, kurš finišēja ar tādu pašu laiku kā uzvarētājs.

Piekto vietu izcīnīja Matjē Peržē, kurš Dakterim piekāpās par divām sekundēm. Andris Smirnovs bija viens no ātrākajiem lielajā grupas finišā un ierindojās 10. vietā, 25. pozīcijā finišēja Krists Neilands. Bet Armands Bēcis, kurš no līderiem atpalika vien īsi pirms distances beigām, ierindojās 68. vietā. Visbeidzot, Lars Pria etapu pabeidza 72. pozīcijā.

Kopvērtējumā līderpozīcijās izvirzījies Jānis Dakteris, kurš par trijām sekundēm apsteidz Matiasu Van Holdenbergu. Trešajā pozīcijā atrodas Toms Skujiņš, kurš no Daktera atpaliek četras sekundes. Pārējie "Rietumu – Delfin" riteņbraucēji ieņem šādas vietas: 4. Matjē Peržē (+ 00:00:11), 11. Andris Smirnovs (+00:00:39), 13. Krists Neilands (00:00:39) 68. Armands Bēcis (+00:00:50), Larss Prja (+00:05:38),

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!