Foto: Publicitātes foto
Uzvarot piecas no savām pēdējām sešām partijām, Latvijas lielmeistaram Igoram Kovaļenko ar 7 punktiem no 11 iespējamajiem Gruzijas pilsētā Batumi notikušajā Eiropas čempionātā šahā izdevās izcīnīt 49. vietu, informēja Latvijas Šaha federācija.

Savukārt lielmeistars Toms Kantāns guva panākumus četros no pieciem saviem pēdējiem mačiem un noslēgumā viņš ieņēma 83. vietu.

Turnīrs startēja 302 dalībnieki no 34 valstīm. Par čempionu ar 8,5 punktiem kļuva Horvātijas lielmeistars Ivans Saričs, kurš par puspunktu apsteidza poli Radoslavu Vojtašeku un krievu Sananu Sjugirovu.

Vēl no latviešiem Arturs Bernotas ar 5,5 punktiem ieņēma 174.vietu, lielmeistars Ņikita Meškovs ar tikpat punktiem bija četras pozīcijas zemāk, bet Dmitrijs Tokranovs ar 4,5 ieņēma 235.vietu.

Bernotam un Tokranovam šī bija debija kontinenta individuālajos klasiskā šaha čempionātos. Pērn Kovaļenko ieņēma 42.vietu, Kantāns bija 81., bet Meškovs – 123. 2016.gadā Kovaļenko izcīnīja sudraba medaļu.

Turnīra balvu fonds bija 100 000 eiro. Eiropas čempionāts ir pasaules šaha čempiona titula kvalifikācijas cikla sastāvdaļa, no kura 23 labākie spēlētāji ieguva tiesības spēlēta Pasaules kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!