Ar Latvijas šautriņu mešanas izlases uzvaru Bauskā noslēgusies 2007.gada Baltijas kausa izcīņa, portālu "Delfi" informēja Latvijas Šautriņu organizācijas preses dienests.
No 29.-30. septembrim Bauskā norisinājās "Baltijas kauss 2007". Sacensības notika pēc Pasaules kausa nolikuma. Turnīrā piedalījās gan komandas, gan individuāli spēlētāji un tika noskaidroti dāmu un kungu Baltijas čempioni individuāli, pāros un komandu kopvērtējumā.

Latvijas izlasei šis bija pēdējais eksāmens pirms doties uz 2007. gada Pasaules kausa sacensībām, kuras notiks Holandes pilsētā Rozmalīnā no 10.-14. oktobrim. Latvijas izlases dalībnieki piedalījās piecos no sešiem fināliem un triumfēja četros no tiem. Latvijas izlases sastāvā startēja Arnis Vents (Bauska), Juris Aleksāns (Gulbene), Žanis Buklovskis (Rīga), Pēteris Alberliņš (Jēkabpils), Zeltīte Putniņa (Lizums) un Vita Grebska (Jēkabpils).

Pirmajā dienā tika izspēlētas kungu un dāmu individuālās un pāru sacensības līdz fināliem, savukārt otrajā dienā tika izspēlētās komandu sacensības un visi fināli. Jau no pirmajām spēlēm bija skaidrs, ka visi ir ļoti nopietni gatavojušies šim turnīram un lai uzvarētu nāksies smagi cīnīties ar katru pretinieku.

Kungu individuālajās sacensībās pirmā un otrā vieta tika leišiem, savukārt trešajā vietā palika Juris Aleksāns un lietuvietis Aruns Čiplis, savukārt dāmu konkurencē triumfēja Zeltīte Putniņa, otrajā vietā atstājot lietuvieti Vilmu Armalieni. Trešā vieta Vitai Aleksānei un Vitai Grebskai.

Pāru sacensībās jau otro gadu pēc kārtas Baltijas čempionu titulu izcīnīja Juris Aleksāns un Žanis Buklovskis aiz muguras atstājot lietuviešu duetu. Trešā vieta Aigaram Strēlim un Oskaram Kovaļevskim no Bauskas komandas un vēl vienam lietuviešu duetam. Dāmu pāru sacensībās triumfēja Bauskas komandas pārstāves un izlases rezervistes Sandija Andersone un Areta Kovaļevska, kuras finālā ar 4:3 pārspēja izlases dalībnieces Vita Aleksāne un Vita Grebska.

Komandu sacensībās kungiem triumfēja Latvijas izlase, ar 9:8 finālā pārspējot Lietuvas pirmo komandu. Trešā vieta Bauskas un Lietuvas otrajai komandai. Identisks vietu izvietojums arī dāmu konkurencē.

Kopvērtējumā ar 229 punktiem pirmo vietu ieņēma Latvijas izlase. Otrie ar 181 punktu – Lietuva 1, trešie ar 131 punktu – Lietuva 2 un ceturtie ar 113 punktiem Bauskas komandas dalībnieki.

Nākamās Latvijas reitinga sacensības šautriņu mešanā notiks 6.oktobrī, Jēkabpilī, bet jau 9.oktobrī Latvijas izlase dosies uz 2007. gada Pasaules kausa sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!