Foto: Publicitātes foto
Latvijas šautriņu metēji laimīgā kārtā tikuši pie dalības Pasaules kausā komandām, jo tehnisku iemeslu dēļ pēdējā brīdī uz sacensību vietu Austrijā nespēja tikt Ķīnas komanda.

Tādējādi Latvijas šautriņa metēji Madars Razma un Jānis Mustafejevs piektdienas vakarā Pasaules kausā komandām debitēs ar spēli pret Honkongu. Pāra uzvarētājs sestdien otrajā kārtā spēlēs pret Beļģiju vai Čehiju.

Piektdien Zalcburgā sākas Pasaules kausa izcīņa šautriņu mešanā komandām. Sacensības sāks 32 valstu komandas, kuras trīs dienās pēc "play off" principa noskaidros trofejas īpašniekus.

Sākotnēji starp dalībniekiem bija Ķīnas duets, bet Latvijas komanda drošības dēļ skaitījās "gaidītāju sarakstā", ja Covid-19 izplatības un ierobežojumu dēļ kāda no komandām nespētu ierasties.

Ķīnas šautriņu metēju duets pirms došanās uz Austriju ieguva nepieciešamās vīzas un veica Covid-19 testus, kuri bija negatīvi, līdz ar to viņi drīkstēja uzsākt ceļu uz sacensību mājvietu. Ķīnas šautriņu mešanas meistariem bija jālido caur Amsterdamu un piektdien jāierodas Austrijā. Tomēr tehnisku iemeslu dēļ saistībā ar potenciālo pārsēšanos Ķīnas sportistiem atteikta iekāpšana jau reisā no Ķīnas, tādējādi viņi bija spiesti atsaukt savu dalību.

Tādējādi Pasaules kausa rīkotāji vērsās pie Latvijas dueta, kas piekrita aizstāt Ķīnas sportistus. Tagad Latvijas šautriņu mešanas komanda debitēs Pasaules kausā, piektdien sacensību vakara sesijas pēdējā spēlē tiekoties ar Honkongu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!