Latvijas šautriņu metēji Madars Razma un Jānis Mustafajevs piektdien Zalcburgā piedzīvoja debiju Profesionālās šautriņu korporācijas (PDC) Pasaules kausā, izcīnot uzvaru pirmajā kārtā.

Latvija cīņā līdz pieciem uzvarētiem legiem spraigā mačā ar rezultātu 5-4 pārspēja Honkongu, kuru pārstāvēja Kaifans Lengs un Rojdens Lams.

Astotajā legā pretinieki neizmantoja iespēju noslēgt maču savā labā, bet Mustafajevs izrāva neizšķirtu 4-4. Izšķirošajā legā Honkonga vēlreiz nerealizēja uzvaru nesošo dārtu, turpretī Mustafajevs trāpīja 2x12 lauciņā un atnesa Latvijai uzvaru.

Sestdien Latvija otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā mēros spēkus ar piekto numuru izsēto Beļģiju, kas pirmajā kārtā ar 5-4 pārspēja Čehiju. Ceturtdaļfinālā šī pāra uzvarētājai pretī stāsies Kanāda vai Jaunzēlande.

Latvijas šautriņu metēji pie iespējas spēlēt Pasaules kausā tika, jo pēdējā brīdī no turnīra izstājās Ķīna. Ķīnas sportisti nevarēja ierasties, jo nebija nokārtotas formalitātes, lidojot ar savienoto reisu caur Amsterdamu. Tādējādi pie iespējas debitēt turnīrā tika Latvija, kuru pārstāv Razma un Mustafajevs.

Sestdien notiks otrās kārtas cīņas, bet svētdien - ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls.

Šī gada PDC Pasaules kausa izcīņai bija jānotiek jūnijā Hamburgā, taču Covid-19 pandēmijas dēļ turnīrs tika pārcelts uz rudeni un notiek Zalcburgā.

Turnīra balvu fonds ir 350 000 britu mārciņu jeb aptuveni 387 000 eiro, no kuriem piekto daļu saņems uzvarētājs.

PDC Pasaules kauss komandām kopš 2010. gada noticis deviņas reizes. Pa četrām uzvarām guvusi Anglija un Nīderlande, bet pērn uzvarēja Skotija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!