Foto: Publicitātes foto
Latvijas šautriņu metējs Madars Razma trešdien Lielbritānijā piedzīvoja zaudējumu īpaši prestižā Britu Darta organizācijas (BDO) pasaules čempionāta otrajā kārtā, sacensības noslēdzot devītajā vietā

Čempionāta otrajā kārtā Razma ar 1-4 piekāpās britu šautriņu metējam Džeimsan Hjūzam.

Pirmajā setā Razma uzvarēja visos trijos legos - ja pirmajā latvietis bija ļoti pārliecinošs, nākamos divus noslēgt savā labā iespējas bija arī Hjūzam, tomēr viņš pieļāva kļūdas un nespēja realizēt izšķirošos metienus.

Arī otrā seta pirmo legu savā labā varēja noslēgt Razma, tomēr šoreiz viņš izšķirošo metienu nerealizēja. Arī nākamajos divos legos izšķirošajos metienos sportisti pieļāva vairākas kļūdas, tomēr abos uzvarēja Razma. Savukārt ceturtajā viņa pretinieks bija droši pārāks, panākot izšķirošo legu. Tajā Razmam bija iespēja, tomēr viņš izšķirošo metienu netrāpīja un Hjūzs panāca izlīdzinājumu 1-1.

Trešā seta otrajā legā Razma neizmantoja 12 metienus, lai gūtu uzvaru, kas arī kļuva par izšķirošo momentu mačā, jo turpinājumā latvietis spēlēja nepārliecinoši. Ceturtajā legā Hjūzam bija iespēja uzvarēt setā, tomēr viņš savu metienu raidīja garām un Razma vēl panāca izlīdzinājumu, tomēr izšķirošajā legā gan Razmam neizdevās iesaistīties cīņā par uzvaru un viņš nokļuva iedzinējos ar 1-2.

Nākamajos divos setos Razmas sniegums bija vēl nepārliecinošāks - ceturtajā un piektajā setā latvietis uzvarēja tikai pa vienam legam, piedzīvojot zaudējumu ar 1-4. Noslēdzošajā legā latvietim ar metienu centrā vēl bija iespēja pagarināt dueli, tomēr tas bija neprecīzs.

Kā ziņojām, pamatsacensību pirmajā kārtā latvietis ar 3-1 pārspēja ar 13. numuru izlikto Geriju Robsonu, kurš šī turnīra ceturtdaļfinālu spējis sasniegt trīs reizes.

Razma BDO pasaules čempionātā piedalās trešo gadu pēc kārtas - pērn viņš pirmoreiz izcīnīja vienu uzvaru.

BDO pasaules čempionāta uzvarētājs saņems 100 000 mārciņu (135 000 eiro).

Šautriņu mešanā katru gadu notiek divi pasaules čempionāti, kas risinās gandrīz vienlaicīgi. Otru organizē Profesionālā darta korporācija (PDC), kas šobrīd gan tiek uzskatīts par prestižāku, un arī balvu fonds šajā turnīrā ir aptuveni trīs reizes lielāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!