Foto: F64

Latvijas sieviešu izlase sestdien Norvēģijā ar uzvaru pār Slovēniju un zaudējumu Ungārijai uzsāka Eiropas kērlinga čempionātu (EČ) B divīzijā, ziņo Latvijas kērlinga asociācija (LKA) preses dienests.

Pirmajā cīņā līdzīgā cīņā spēles galotnē pie uzvaras pār Slovēniju ar 8:6 tika Latvijas izlase.

Punkts punktā mačs noritēja līdz pat astotajam endam, ko aplieināja arī tablo - 5:5. Astotajā endā veiksmīga Latvijas izlases spēle ļāva izcīnīt trīs punktus, kas deva pārsvaru 8:5.

Slovēnietes devītajā endā atspēlēja tikai vienu punktu - 6:8, bet pēdējā endā šis rezultāts tika noturēts, atnesot Latvijas izlasei uzvaru.

Sestdienas otrajā cīņā Latvija ar 2:10 cieta sagrāvi pret Ungārijas izlasi. Cīņa beidzās sešos endos.

Latvija pirmajā endā ar pēdējo metienu izcīnīja punktu, uz ko ungārietes otrajā endā atbildēja ar trīs punktiem. Nākamajos divos endos Latvijas kērlingistēm neizdevās izmantot pēdējā akmens tiesības, lai gūtu punktus, kas pretiniecēm ļāva kopsummā "nozagt" sešus un izvirzīties vadībā ar 9:1.

Pirms lielā pārtraukuma Latvijas izlase guva tikai punktu un minimāli samazināja rezultātu starpību līdz 2:9. Ungārija sestajā endā guva vēl vienu punktu, pēc kura tika nolemts šo spēli neturpināt.

Latvija ar vienu uzvaru divās cīņās dala ceturto līdz septīto vietu. Ungārija ar diviem panākumiem dala pirmo līdz trešo vietu, bet Slovēnija ar diviem zaudējumiem - astoto līdz desmito vietu.

Svētdien Latvijai vēl divas spēles - pret Austriju un Lietuvu.

Sieviešu izlase izspēlēs apļa turnīru, aizvadot deviņas spēles. Četras labākās izlases turpinās cīņu pusfinālā, pirmajai vietai sacenšoties ar ceturto un otrajai ar trešo vietu.

Savukārt vīriešu izlase aizvadīs septiņas spēles B divīzijas B grupā. Labākās trīs no katras grupas kvalificēsies "play-off" kārtai. Abu grupu pirmo vietu ieguvēji automātiski nokļūs pusfināla spēlē, bet otro un trešo vietu ieguvušās izlases pēc krusta principa savā starpā noskaidros pārējos divus pusfinālistus.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu izlase sestdien pirmajā mačā ar 7:4 pieveica Baltkrieviju.

Pusfināla uzvarētāji gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē ne tikai iekļūs cīņā par zelta medaļām, bet arī nodrošinās savai valstij vietu A divīzijā nākamajā sezonā, kā arī vietu pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kas no 17. līdz 22.janvārim notiks Somijas pilsētā Lohjā.

Latvijas sieviešu izlasē Lillehammerē treneres Ivetas Stašas-Šaršūnes rīcībā ir Evelīna Barone (skips), Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Ērika Patrīcija Bitmete un Letīcija Ieviņa.

Vīriešu izlases sastāvā ir Mārtiņš Trukšāns (skips), Jānis Klīve, Aivars Avotiņš, Sandris Buholcs un Roberts Reinis Buncis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!