Foto: Publicitātes attēli
Par Latvijas čempionu snūkerā pirmdien kļuva Rodions Judins, kurš par valsts labāko spēlētāju kļuva trešo reizi.

Finālā Judins ar rezultātu 7-5 pārspēja Annu Prisjažņuku. Judins piektdien uzsāks starptautisko pasaules ranga snūkera turnīru "Kaspersky Riga Master", kur kvalifikācijas pirmajā kārtā spēkosies ar ķīnieti Dže Čeņu.

Šogad Latvijas čempionātā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – 47 spēlētāji.

Sākotnēji tika aizvadītas grupu spēles astoņās apakšgrupās līdz uzvarētiem diviem freimiem, bet pēc tam izslēgšanas kārtā iekļuva labākie 32 snūkeristi. Atlases grupu spēļu kārtu nepārvarēja tādi pieredzējuši spēlētāji, kā Kārlis Bergmanis, Vladimirs Siņicins un Ivars Mežulis.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā spēles notika līdz četrām uzvarām freimos. Pie pirmās kārtas rezultātiem jāatzīmē jaunā talanta - šī gada U21 snūkera čempionāta uzvarētāja Artēmija Žižina sniegums, kas pārliecinoši pirmajā spēlē ar rezultātu 4-1 uzvarēja Igoru Moškinu un nākamajā kārtā jau nedaudz spraigākā spēlē apspēlēja pieredzējuši Gati Kalniņu ar rezultātu 4-2. Vēl visai atzīstamu sniegumu demonstrēja "NB Saharova" spēlētājs Sergejs Bogdānovs, kurš izslēgšanas spēlēs uzvarēja Aleksandru Moškinu (4-0), Gati Taubi (4-1) un Aleksandru Zaicevu (4-2).

Ceturtdaļfinālā interesantākās spēles norisinājās ar dāmu piedalīšanos, vienā pārī spēlēja Anna Prisjažņuka ar Inesi Lukaševsku, savukārt 2012. gada Eiropas čempione Tatjana Vasiļjeva tikās ar plašākai publikai vēl maz zināmo Gunāru Pūci. Ja pirmajā spēlē gala rezultāts bija noskaidrots piecos freimos, ar 4-1 uzvarēja Prisjažņuka, tad otrā pārī bija nepieciešami visi septiņi freimi un gala rezultāts izšķīrās uz pēdējām krāsainajām bumbām, 4-3 Vasiļjevas labā.

Savukārt pusfinālā Judins pārliecinoši ar 4-0 pārspēja Vasiļjevu, bet Prisjažņuka ļoti saspringtā cīņā ar 4-3 pieveica Māri Volaju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!