Foto: Publicitātes attēli
Rīgā notikušajā Pasaules kausā Standartdejās (ST) pieaugušajiem 23 pāru konkurencē Latvijas dejotāji Edgars Līnis un Elīza Ancāne izcīnīja sesto vietu, junioriem (14-15 g.) pasaules čempionātā Latīņamerikas dejās no 66 pāriem Leonards Petkevičs un Poļina Cepilova ieguva 4.vietu, kamēr Ņikita Mjakšins un Luīze Kaščejeva ierindojās 27.vietā, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Nedēļas nogalē Ķīpsalas izstāžu centrā norisinājās 34. Starptautiskais sporta deju festivāls "Baltic Grand Prix 2015", kas pa visām vecuma grupām kopumā pulcēja vairāk nekā 2000 deju pāru no četrdesmit valstīm. Sporta deju festivāla ietvaros tika organizēts Pasaules kauss ST dejās pieaugušo grupai un pasaules čempionāts Junioriem II LA dejās. Šie divi svarīgākie notikumi izsauca lielāko skatītāju interesi un pulcēja pilnas Ķīpsalas halles tribīnes. Līdz ar to dalībniekiem tika garantētas skaļas atbalsta emocijas no vairāku valstu līdzjutējiem.

Vakar Pasaules kausā ST dejās piedalījās pa vienam pārim no 23 valstīm. Latvijas reitinga līderi Edgars Līnis un Elīza Ancāne sasniedza savu mērķi un iekļuva finālā, kur ieguva sesto vietu, kaut arī pirmajā no piecām dejām Lēnajā valsī mūsu pāris uzrādīja trešo rezultātu. Par uzvarētājiem otro gadu pēc kārtas kļuva pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēji Evaldas Sodeika un Ieva Zukauskaite no Lietuvas, otrajā vietā atstājot krievus Alekseju Gluhovu un Anastasiju Glazunovu. Pagājušā gada panākumu atkārtoja un vēlreiz trešo vietu ieguva pasaules čempionāta desmitais labākais pāris Vasilijs Kirijs un Jekaterina Prozorova no Austrijas, bet 4. un 5.vietā ierindojās Dānijas un Vācijas dejotāji.

Dienu iepriekš pasaules čempionātā Junioriem II jau bija daudz izdarīts, kad pagājušā gada 29.vietas ieguvēji Leonards Petkevičs un Poļina Cepilova sasniedza pusfinālu. Taču ar to viņu augšupeja neapstājās, un Latvijas pāris iekļuva finālā, sasniedzot labāko rezultātu no Baltijas valstīm. Finālā mūsējiem izdevās tikt garām vēl diviem pāriem un izcīnīt 4.vietu. Starp citu, arī pagājušā gadā Rīgā pasaules čempionātā Junioriem II Latvijai bija 4.vieta, kad ST dejās to izcīnīja Romāns Dobrecovs un Marija Dolgopolova. Tikmēr "mājas sienas" nepalīdzēja un pavisam maz līdz ceturtdaļfinālam pietrūka Latvijas otrajam pārim Ņikitam Mjakšinam un Luīzei Kaščejevai, kuri ierindojās 27.vietā, apsteidzot vairāk nekā pusi no dalībniekiem.

Pirmās divas vietas tika Krievijas deju pāriem, bet bronzas medaļas nopelnīja Rumānijas dejotāji. Vienpadsmito vietu izcīnīja pirmo gadu šajā grupā startējošais latviešu puisis Kristers Šmits, kas ar Sofiju Švarcmani pārstāv ASV un kuri, starp citu, pusfinālā iekļuva ar otro labāko rezultātu.

Interesanti, ka gan pieaugušajiem pasaules kausā, gan Junioriem II pasaules čempionātā Latvijai šogad tie bija otrie fināli, jo novembrī Kanādā Marts Puniņš un Dana Jākobsone Pasaules kausā 10 dejās izcīnīja trešo vietu, bet Ričards Šteinfelds un Laura Bernāte oktobrī Moldovā pasaules čempionātā Junioriem II ST dejās ieguva 6.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!