Foto: Publicitātes foto
Spānijas pilsētā Kambrī notikušajā Eiropas čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās no abiem Latvijas pāriem veiksmīgāk nostartēja Maksims Kravčenko un Paula Kukute, kuri 69 pāru konkurencē ieņēma 26.vietu, sasniedzot labāko rezultātu pēdējo trīs gadu laikā, informēja Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Kravčenko un Kukustei maz pietrūka līdz ceturtdaļfinālam, kurā iekļuva labāki 24 pāri.

Tā kā pirms mēneša Latvijas čempionātā uzvarējušie Kristaps Kalva un ukrainiete Jūlija Lisovska kopā dejo mazāk par pusgadu un pēc noteikumiem nedrīkst vēl pārstāvēt valsti Eiropas un pasaules čempionātos, tad uz Spāniju devās valsts čempionāta otro un trešo vietu ieguvušie pāri. Lielākas cerības saistījās ar vicečempioniem Maksimu Kravčenko un Paulu Kukuti, kuri tad arī nostartēja labāk no abiem mūsu pāriem. Maksims ar Paulu, kuri februāra beigās pasaules čempionātā U-21 grupā LA dejās ieguva 10.vietu, iekļuva otrajā kārtā labāko 48-niekā un bija tuvu ceturtdaļfinālam. Savā pirmajā čempionātā pieaugušo grupā SDK "Dancers" dejotāji ieņēma 26.vietu. Tikmēr Marts Puniņš un Dana Jākobsone (Dūšas deju skola) otrajā kārtā jeb labāko 48 pāru vidū spēja iekļūt caur pārdejošanu jeb cerību kārtu. Astotdaļfinālā viņiem izdevās apsteigt dažus pārus un ierindoties 42.vietā, par 9 vietām uzlabojot savu pagājušā gada rezultātu. No Baltijas valstīm vislabāk nostartēja Igaunijas čempioni Konstantins Gorodilovs un Dominika Bergmanova, kuri iekļuva pusfinālā un ieņēma 11.vietu.

Spraigajā cīņā par uzvaru, atstājot otrajā vietā pēdējo divu gadu pasaules čempionus Gabrielu Gofredo un Annu Matuš no Moldovas, par kontinenta čempioniem otro reizi karjerā kļuva Krievijas dejotāji Armēns Caturians un Svetlana Gudino. Galvenie favorīti un titula aizstāvētāji Gofredo un Matuš no Moldovas finālu iesāka ar pirmajām vietām Sambā un Ča-ča-ča, bet nākamajās trijās dejās Rumbā, Pasodoble un Džaivā labāku vērtējumu saņēma Caturians un Gudino. Līdz ar to Krievijas pāris izcīnīja uzvaru un atkārtoja 2015. gada panākumu, bet Moldovas dejotājiem nācās samierināties ar otro vietu. Tikmēr bronzas medaļas tāpat kā pagājušā gada pasaules čempionātā ieguva labākais Vācijas pāris Marius Andrejs Balans un Kristīna Mošenska, kuri Sambā uzrādīja otro rezultātu un bija tuvu abiem labākajiem pāriem.

Eiropas čempionāts Standartdejās norisināsies 19. maijā Čehijā, bet nedēļu iepriekš pie mums Salaspilī tiks aizvadīts pasaules čempionāts Standartdejās U21 grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!