Foto: Publicitātes foto
Kijevā notikušajā pasaules čempionātā 10 deju programmā (5 standartdejas+ 5 Latīņamerikas dejās) jauniešiem (16-18 g.) 37 pāru konkurencē Artūrs Biele un Marija Kravčuka (Rīgas SDK "Dancers") iekļuva ceturtdaļfinālā un ierindojās 16.vietā. Par pasaules čempioniem otro gadu pēc kārtas kļuva moldāvi Vladislavs Untu un Poļina Barišņikova, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Pirms mēneša Latvijas vicečempioni Andrejs Griņēvičs un Karolina Dobrovoļskite Eiropas čempionātā izcīnīja 7.vietu, taču A.Biele un M.Kravčuka uz šādu augstu vietu nepretendēja, jo, pirmkārt, pasaules čempionāta dalībnieku sastāvs bija daudz spēcīgāks nekā Eiropas čempionātā un, otrkārt, viņi pirmo gadu startē jauniešu grupā.

Artūrs ar Mariju diezgan droši sasniedza ceturtdaļfinālu, kur dejoja 24 labākie pāri. Pagājušā gada pasaules čempionāta 10.vietas ieguvēji junioriem pietuvojās pusfinālam arī jauniešu konkurencē. Biele un Kravčuka nopelnīja līdzvērtīgu punktu summu abās deju programmās un ieņēma 16.vietu, kas priekš pirmo gadu jauniešu grupā startējušiem dejotājiem ir labs rezultāts.

Favorīta statusu apliecināja šī gada Eiropas čempioni visās trijās deju programmās Vladislavs Untu un Poļina Barišņikova, uzvarot pārliecinoši visās desmit dejās. Tāpat kā pērn otro vietu ieguva Krievijas dejotāji, tikai šoreiz tie bija Germans Pugačovs ar Ariadnu Tišovu, bet otro gadu pēc kārtas bronzas medaļas aizceļoja uz Lietuvu, jo vēlreiz trešo vietu izcīnīja Karolis Burneikis un Izabele Šekaite. Pagājušā gada finālists un ASV pārstāvošais Latvijas dejotājs Kristers Šmits ar Elizabeti Sļimoviču šoreiz čempionātu pabeidza pusfinālā un ierindojās dalītā 9.-10.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!