Foto: Publicitātes attēls
Latvijas šāgada čempionāta uzvarētāji standartdejās (ST) Edgars Līnis un Elīza Ancāne Itālijas pilsētā Bassano Delgrapā notikušajā Pasaules kausā dejās 29 pāru konkurencē palika tūdaļ aiz fināla un ieņēma 7.vietu. Par uzvarētājiem kļuva mājinieki Frančesko Galupo un Debora Pančīnī, informēja Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Blakus Venēcijai esošajā mazā Itālijas pilsētā Bassano Delgrapā tika rīkots Pasaules kauss, kas ir papildus sacensības pasaules čempionātam un kur valsti pārstāv tikai viens pāris, kas var arī nebūt valsts čempioni vai vicečempioni. Latviju otro gadu pēc kārtas Pasaules kausā pārstāvēja Edgars Līnis un Elīza Ancāne. Latvijas pāris bez grūtībām pārvarēja pirmās divas kārtas un iekļuva pusfināla divpadsmitniekā. Pusfinālā pieci deju pāri ieguva krietni vairāk punktu nekā citi, bet par atlikušo vietu uz finālu izvērtās ļoti sīva cīņa starp Igaunijas, Latvijas un ASV pāri. Edgaram un Elīzai līdz cerētajam finālam pietrūka viens punkts un viņi ieņēma 7.vietu. Pagājušajā gadā, kad Pasaules kauss notika Rīgā, E.Līnis un E.Ancāne ieguva 6.vietu.

Pasaules kausa deviņu tiesnešu žūrijā bija arī vienīgais Baltijas tiesnesis Gundars Briedis no Latvijas, kurš pastāstīja, ka mūsu pāris pusfinālā ir ļoti labi dejojuši un viņš līdz ar to visās dejās ielicis punktu uz finālu. Bijis pārsteigums, ka Latvijas dejotājiem neizdevās iekļūt finālā.

Uzvarot visās piecās dejās, par kausa ieguvējiem kļuva galvenie favorīti un 2015.gada pasaules čempionāta ceturtais pāris F.Galupo un D.Pančīnī. kas otrajā vietā atstāja Lietuvas vicečempionus Vaidotu Lācīti un Veroniku Golodņevu. Bronzas medaļas ieguva pirms divām nedēļām Krievijas čempionātā 4.vietu ieguvušie Jevgēņijs Mošeņins un Dana Spicina. Uzreiz aiz trijnieka palika Austrijas dejotāji, piektie bija rumāņi, bet fināla sešinieku noslēdza Igaunijas piektais pāris Kirils Medianovs un Jeļizaveta Semjonova.

Bassano Delgrapā paralēli notika arī Pasaules kauss Latīņamerikas (LA) dejās, bet Latvijas tur nebija pārstāvēta, jo tajā pašā dienā pie mums norisinājās valsts čempionāts LA dejās. Maija vidū Polijā notiks Eiropas čempionāts ST dejās, kur Edgaram un Elīzai pievienosies vicečempioni Kārlis Treijs un Anastasija Krivošejeva bet pasaules čempionāts notiks novembra vidū Dānijā, uz kurieni brauks divi labākie mūsu pāri pēc reitinga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!