Foto: Shutterstock
Nepilnības pieteikumu pieņemšanā un neatbilstoša kontrole Latvijas sporta komandām ļauj sacensībām pieteikt ārstus, fizioterapeitus un masierus, kuri publiski pieejamajā ārstniecības darbinieku reģistrā nav atrodami.

Oktobra nogalē portāls "Delfi" vēstīja, ka Latvijas futbola čempionāta pirmās līgas spēlē "New Project" rindās laukumā ar svešu identitāti devās 17 gadus vecais Ņikita Zarščikovs, par ko vēlāk sodu saņēma gan komanda, gan vienības treneris. Pētot notikušo, portāls "Delfi" konstatēja, ka jau 15 gadu vecumā Ņikita Zarščikovs tika iekļauts "New Project" pieteikumā kā ārsts. Pēc portāla "Delfi" paustās intereses un norādēm uz acīmredzamo absurdu Latvijas Futbola federācijas (LFF) sacensību vienotajā elektroniskajā sistēmā šim jaunietim noņemts statuss "ārsts".

"New Project" pieteikumā kā ārsts ierakstīts arī Eduards Zarščikovs, kurš nav atrodams publiskajā reģistrā. Tālāk jau pētot Latvijas virslīgas futbola klubu pieteikumus, atklājās nepatīkama aina – "sporta karaļa" komandās darbojas ārsti, fizioterapeiti un masieri, kuru vārdi nav atrodami ārstniecības darbinieku reģistrā. Analizējot arī divu citu sporta veidu – hokeja un basketbola – Latvijas komandu pieteikumus, aina nebija daudz iepriecinošāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!