Foto: AFP/Scanpix/LETA
Latvijas sportā šogad kopumā ir četri dopinga gadījumi, bet viena lieta vēl nav nonākusi atklātībā, portālam "Delfi" apstiprināja Sporta medicīnas valsts aģentūras (SMVA) Antidopinga nodaļas vadītāja vietas izpildītājs Gatis Berķis.

Soču olimpisko spēļu laikā dopinga skandāls skāra veiksmīgi spēlējušo Latvijas hokeja izlasi, jo aizliegto preparātu lietošanā pieķēra divus spēlētājus – Vitāliju Pavlovu un Ralfu Freibergu. Savukārt trešdien atklātībā nāca biatlonista Edgara Piksona dopinga lieta.

Berķis portālam "Delfi" atklāja, ka Latvijas sportā šogad ir vēl viena lieta. "Gaidām lēmumu no vienas Latvijas sporta federācijas. Tātad ir vēl viens dopinga gadījums šogad, izņemot šos trīs. Sīkāku nedrīkstu neko komentēt vai pat minēt šo sporta veidu, kamēr nebūs attiecīgās federācijas lēmums. Bet varu atklāt, ka tā ir nacionālā mēroga lieta, tai nav starptautiska pieskaņa."

Pagājušajā gadā Latvijas sportā bija četri dopinga gadījumi, no kuriem skaļākais skāra cīkstoni Kristīni Odriņu-Urbovu. Viņa saņēma divu gadu diskvalifikāciju. Vēl trīs gadījumi pērn bija fiksēti spēka trīscīņā, kas ir viens no "problemātiskajiem" sportiem Latvijā. 2012. un 2011.gadā Latvijā bija pa vienam dopinga gadījumam, bet "melnākā lappuse" Latvijas sportā bija 2007.gads, kad sodus saņēma septiņi sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!