Pasaules čempionātā "Raceboard Masters" klasē, kas šonedēļ notiek Ķīšezerā, pēc pirmās sacensību dienas sieviešu divīzijā vadībā ir Latvijas sportistes Vita Matīse un Ilona Grīnberga, kura ieņem otro vietu, informē turnīra rīkotāji.

Trešajā pozīcijā sieviešu pirmās divīzijas konkurencē pēc pirmās sacensību dienas ir Vācijas pārstāve ZuZanna Štrīpe-Langere. Vīriešu divīzijā vadībā izvirzījies slovāks Patriks Pollaks, otrajā vietā Argentīnas pārstāvis Fernando Konsorte, bet trešajā vietā ir polis Artūrs Manelskis.

Dalībai čempionātā ir pieteikušies vairāk kā 57 dalībnieku no 12 valstīm - Vācijas, Francijas, Norvēģijas, Argentīnas, Latvijas, Čehijas, Igaunijas, Somijas, Polijas, Slovākijas, Portugāles, Lielbritānijas.

Latvijā starptautiskās "Raceboard Masters" klases sacensības norisinās jau trešo reizi. 2010. gadā Latvijā tika organizēts pasaules čempionāts, kurā Latvijas sportiste Vita Matīse pirmo reizi kļuva par Pasaules čempioni.

"Raceboard" ir vienīgā vindsērfinga klase, kas ir pārstāvēta Vasaras olimpiskajās spēlēs. Olimpiskajās spēlēs līdz šim vindsērfingā ir piedalījušies trīs Latvijas pārstāvji - Ilona Dzelme, Vita Matīse un Ansis Dāle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!