Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas sportisti nupat Dienvidkorejā aizvadītajā 28. pasaules Universiādē izcīnījuši 47.vietu medaļu kopvērtējumā.

Kā zināms, Latvijas sportisti Universiādē tika pie trim godalgām. Vispirms pie bronzas tika šķēpmetējs Zigismunds Sirmais, taču svētdien komandai izdevās tikt pie vēl divām medaļām, jo sudrabu izcīnīja augstlēcēja Madara Onužāne un šķēpmetāja Līna Mūze.

Tiekot pie diviem sudrabiem un vienas bronzas, Latvija starp visām Universiādes dalībvalstīm medaļu kopvērtējumā ierindojās 47. vietā.

Tikmēr par uzvarētāju tika kronēta mājiniece Dienvidkoreja, kas pamanījās tikt pie 47 zeltiem, 32 sudrabiem un 29 bronzām. Otrā ar 34 zeltiem, 39 sudrabiem un 49 bronzām bija Krievija, kamēr pirmo trijnieku ar 34 zeltiem, 22 sudrabiem un 16 bronzām noslēdza Ķīna.

Savukārt no Baltijas valstīm vislabāk veicās Lietuvai, kas tika pie piecām zelta, vienas sudraba un trim bronzas godalgām, kas tai deva augsto 13.vietu medaļu kopvērtējumā. Tikmēr Igaunija ar vienu zeltu, diviem sudrabiem un vienu bronzu bija dalītā 33.pozīcijā.

Kopumā pasaules Universiādē 21 sporta veidā piedalījās vairāk nekā 10 000 sportistu. Kā jau ierasts, skaitliski lielākās delegācijas bija ASV, Japānai, Kanādai, Krievijai, Ķīnai un Vācijai.

Iepriekšējā Universiādē, kas pirms diviem gadiem risinājās Krievijas pilsētā Kazaņā, Latvija tika pie trīs medaļām - septiņcīņniece Laura Ikauniece izcīnīja sudraba godalgu, bet klasiskās jostu cīņas sportists Jānis Rērihs un airētāja Elza Gulbe 2000 metru distancē tika pie bronzas.

Nākamā pasaules Universiāde 2017.gadā notiks Taivānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!