Foto: stock.xchng
Saasinoties domstarpībām, Latvijas Svarcelšanas klubu apvienība (LSKA) ceturtdien vainoja Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) iespējamā dopinga kontroles prasību ignorēšanā, savukārt LOK apsūdzības uzskata par absurdām.

LSKA prezidents Aivars Ritenieks uzskata, ka LOK prezidents Aldonis Vrubļevskis aizliedzis LSKA valdei ziņot Starptautiskajai Svarcelšanas federācijai (IWF) un Eiropas Svarcelšanas federācijai (EWF) savu nostāju atsevišķu Ventspils sporta skolas "Spars" un Ventspils Olimpiskā centra svarcēlāju antidopinga procedūras jautājumā.

Svarcelšanas klubu apvienībai neuzņemoties atbildību par konkrētiem Ventspils svarcēlājiem, pastiprinās aizdomas, ka šie svarcēlāji negodīgi iegūst sportisko formu, uzskata Ritenieks. Viņš iespējamā dopinga kontroles jautājumu piesegšanā tur aizdomās LOK.

Savukārt LOK preses dienestā aģentūrai BNS atgādināja, ka Latvijas svarcelšanā kopš 2009.gada ir samilzusi konflikta situācija, kas nelabvēlīgi ietekmē sporta veida attīstības iespējas valstī. Iekšējo konfliktu dēļ un atsaucoties uz IWF amatpersonu aicinājumu, LOK pārziņā ir nonākusi Latvijas svarcēlāju pieteikšana augstākā līmeņa starptautiskām sacensībām, turklāt šāda situācija ilgst jau divus gadus. Patlaban LOK uzdevums ir nodrošināt labāko sportistu treniņprocesu un iespēju apliecināt sevi starptautiska līmeņa sacensībās, tostarp stingri ievērojot Pasaules Antidopinga kodeksa prasības.

LOK uzsver, ka ir pievienojusies Pasaules Antidopinga kodeksam un ievēro visus tai noteiktos pienākumus un atbildību, līdz ar to kategoriski noliedz LSKA pieņēmumu un noraida jebkuras aizdomas par iespējamu antidopinga noteikumu neievērošanu. LOK vadība izteica nožēlu, ka pēc vairākas stundas pirmdien ilgušās sarunas ar LSKA vadību Izglītības un zinātnes ministrijā LSKA ir nākusi klajā ar absurdiem apgalvojumiem un pieņēmumiem.

Olimpiskā komiteja sola paveikt visu iespējamo, lai labākie Latvijas svarcēlāji turpinātu gatavoties dalībai Londonas olimpiskajās spēlēs 2012.gadā, un aicina arī Ritenieku darīt visu, lai gatavošanās un atlase olimpiādei notiktu, ievērojot godīgas spēles principus, bet samilzušo konfliktu atrisinātu savās mājās pašu spēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!