Trešdien, 10. februārī, Eiropas Handbola federācijas (EHF) galvenajā birojā Vīnē norisinājās izloze 2021. gada U-17 Eiropas čempionātam sievietēm, kurā tika noskaidrotas arī Latvijas U-17 sieviešu izlases pretinieces, ziņo Latvijas Handbola federācija (LHF).

Eiropas čempionāts norisināsies no 7. līdz 15. augustam trijās valstīs. Melnkalnē tiksies Eiropas šī brīža 16 labākās komandas jeb A divīzijas komandas. Savukārt 22 komandas, kuras startēs B divīzijā, tiks sadalītas divās pēc ranga vienādi spēcīgās daļās. Puse no tām jeb 11 komandas spēlēs Gruzijā, bet otra puse jeb 11 komandas – Klaipēdā.

Latvijas U-17 sieviešu izlase šo čempionātu aizvadīs Klaipēdā un izlozes rezultātā ir nonākusi B grupā. Izlozē kā pirmās tika noskaidrotas A grupas dalībnieces – Spānijas, Lietuvas, Ziemeļmaķedonijas, Somijas, Kosovas, kā arī Lielbritānijas izlase. Savukārt B grupā, kurā spēles aizvadīs Latvijas U-17 sieviešu izlase, būs arī Islandes, Polijas, Baltkrievijas un Turcijas valstsvienības.

B grupas favorīti ir Islandes handbolisti, kas 2019. gada čempionātā, spēlējot B divīzijas dalītajās sacensībās, izcīnīja otro vietu desmit komandu konkurencē. Polijas izlase ierindojās tūlīt aiz Islandes un izcīnīja trešo vietu. Savukārt Baltkrievija ieguva piekto vietu, bet Turcija – septīto.

Latvijas U-17 handbola izlases paplašinātajā kandidātu sarakstā šobrīd ir 22 meitenes, kuras dzimušas 2004. gadā vai vēlāk. Izlases vadību uzņēmušās divas treneres no Latvijas sieviešu virslīgas komandas "Jēkabpils SS" – Vita Brikmane un Lāsma Mičule.

U-17 Eiropas čempionāts sievietēm norisinās reizi divos gados. Pēdējo reizi Latvijas U-17 sieviešu izlase šajā čempionātā piedalījās 2019. gadā Gruzijā. Arī 2019. gadā Latvijas handbolistes startēja B divīzijā un tolaik atradās vienā grupā ar Šveices, Lietuvas, Gruzijas un Somijas handbolistēm.

Latvijas izlasei grupu spēlēs neizdevās gūt uzvaru, tāpēc nācās cīnīties pret A grupas pēdējās vietas komandu Bulgāriju par devīto vieto. Arī šajā mačā latvietes piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 24:33, tāpēc noslēdza turnīru desmitajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!