Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas U-18 puišu handbola izlase otrdien izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas Austrijā notiekošā Eiropas čempionāta B divīzijas turnīra cīņās.

Savā sacensību ceturtajā mačā Latvijas komanda ar 30:23 (16:10) uzvarēja Bulgārijas vienaudžus.

Uzvarētāju sastāvā astoņus vārtus iemeta Guntis Piļpuks, kamēr pa sešiem vārtiem pievienoja Jurģis Strēlis un Antons Šuleiko.

Strēlis un Piļpuks pirmo divu minūšu laikā Latviju izvirzīja vadībā ar 2:0, bet nedaudz vēlāk vēl divi Piļpuka vārtu ļāva Latvijai panākt jau 4:1. Turpinājumā latviešu pārsvars tik strauji nepieauga, taču arī bulgāri nespēja tikt tuvāk par diviem vārtiem. Neilgi pēc puslaika vidus, rezultātam esot 11:8, Latvijas izlasei izdevās gūt četrus vārtus pēc kārtas. Iekrāto pārsvaru Latvijas jaunie handbolisti noturēja līdz puslaika izskaņai, noslēdzot pirmās 30 minūtes ar 16:10.

Otrā puslaika sākumā Latvijai saglabājās 5-6 vārtu pārsvars, kas straujāk pieauga tuvojoties puslaika vidum, kad pēc diviem Šuleiko vārtu guvumiem latvieši pirmoreiz ieguva desmit vārtu pārsvaru – 24:14. Vairākkārt Bulgārijai izdevās Latvijas atrāvienu sadeldēt līdz septiņiem vārtiem, taču tuvāk oponenti netika pielaisti. Visā spēlē Latvijas U-18 izlase bija pārāka ar 30:23.

Pirmajā spēlē Latvija piektdien nospēlēja neizšķirti 22:22 ar Slovākiju, dienu vēlāk ar 15:39 kapitulēja mājiniecei Austrijai, bet pēc tam sekoja uzvara ar 37:31 pret Kosovu.

Ar četrās spēlēs gūtiem pieciem punktiem Latvijas komanda savā grupā pašlaik atrodas trešajā vietā.

Apakšgrupu turnīru Latvijas handbolisti noslēgts ceturtdien pret Nīderlandi.

Pēc grupu turnīra noslēguma katras grupas divas labākās komandas iekļūs pusfinālā, trešo un ceturto vietu īpašnieces sacentīsies par piekto līdz astoto vietu, bet divas vājākās vienības cīnīsies par devīto līdz 12.vietu.

Paralēli A apakšgrupā sacenšas Turcija, Čehija, Īrija, Lielbritānija, Ukraina, Melnkalne.

Latvijas U-18 handbola izlases sastāvs:

Kārlis Sausnītis, Edgars Krieviņš (abi - "MSĢ/LAT-Hertz"), Guntis Piļpuks, Edvīns Mekšs, Vjačeslavs Rutka, Vladislavs Fots (visi - Ludzas "Latgols", "MSĢ/LAT-Hertz"), Endijs Kušners (Ludzas NSS), Kristers Plūme, Jurģis Strēlis, Deivids Nils Vaitkus (visi - "Vaiņode"), Ingus Kristiāns Jonuška, Toms Rolands Ābelīte, Antons Šuleiko (visi - Dobeles "Tenax", MSĢ/LAT-"Hertz"), Andris Domanskis ("Vaiņode", "MSĢ/LAT-Hertz"), Ivo Čižauskis ("Tērvete").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!