Foto: Latvijas Handbola federācija
Latvijas U-18 vīriešu handbola izlase ceturtdien Rīgā notiekošajā Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā piedzīvoja zaudējumu par pirmo vietu apakšgrupā.

Latvijas jaunie handbolisti ar rezultātu 23:33 (12:21) zaudēja vienaudžiem no Ziemeļmaķedonijas.

Pusfinālā latvieši tiksies ar B apakšgrupas uzvarētāju - Šveici vai Luksemburgu.

Latvijas izlase šajā mačā bija vadībā vien 12 sekundes otrajā minūtē, kad spēles pirmos vārtus guva Andis Bors. Turpinājumā pretinieki pakāpeniski palielināja savu pārsvaru un svinēja drošu uzvaru.

Ar astoņiem gūtiem vārtiem Latvijas izlasē rezultatīvākais bija Jevgeņijs Rogonovs, bet trīs bumbas pretinieku vārtos sameta Oskars Bisinieks.

A apakšgrupā ar sešiem punktiem trīs spēlēs uzvarēja Ziemeļmaķedonija, otrā ar četriem punktiem bija Latvija, divus punktus guva Turcija, bet Kosova palika bešā. B apakšgrupā pa diviem punktiem vienā cīņā ir Šveicei un Luksemburgai, bet trešā ir Beļģija, kas abās spēlēs palika bez punktiem.

Jau ziņots, ka pirmdien A grupā Latvija ar 37:17 pieveica Kosovas vienaudžus, bet otrdien ar 33:32 pārspēja Turciju.

Turnīra pusfināls tiks aizvadīts 13.augustā, bet cīņa par medaļām notiks 14.augustā.

Latvijas U-18 izlase gatavošanās posmu aizvadīja Murjāņos, kā arī aizvadīja četras pārbaudes spēles, pirmajās divās no tām viesos ar 25:31 un 22:33 zaudējot Igaunijai.

Sastāvā ceļgala traumas dēļ nav Raula Serafimoviča. Savainojums ir arī Ralfam Brīvulim. Nav zināms, vai viņš varēs spēlēt, tāpēc uz izlasi tika izsaukts Mārtiņš Misulis. Papildus tam liela daļa komandas saslima ar vīrusu un nevarēja piedalīties treniņos, taču šobrīd spēlētāji jau ir atveseļojušies.

Latvijas U-18 izlasi vada treneris Arnolds Straume, kuram palīdz Ivars Lācis.

Turnīrs "Rimi" Olimpiskajā centrā notiek no 8.augusta līdz 14.augustam, un tajā piedalās Kosovas, Ziemeļmaķedonijas, Luksemburgas, Beļģijas, Turcijas, Šveices un Latvijas izlases.

Tikmēr Eiropas 16 labākās U-18 komandas spēlē Melnkalnē, kur čempionāts elites grupā norisinās no 4.augusta līdz 14.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!