Foto: floorball.lv
Latvijas U-19 izlases florbolistes svētdien nodrošināja atgriešanos pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

Šveicē notikušā pasaules čempionāta B divīzijas turnīra finālā Latvijas izlase pārliecinoši ar 9:2 (2:0, 5:1, 2:1) sagrāva Krieviju.

Komanda šajā turnīrā spēlēja pārliecinoši, izcīnot uzvaras visās piecās spēlēs ar kopējo vārtu attiecību 68:7.

Svētdien B divīzijas finālā Latvijas izlases rindās ar trim vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Jūlija Rozīte, bet vienus vārtus un četras rezultatīvas piespēles pievienoja Laura Gaugere.

Latvijas komanda šo maču aizvadīja pārliecinoši, jo jau otrā perioda izskaņā tablo vēstīja 7:0, bet dueļa noslēgumā krievietes intrigu par uzvaru šajā cīņā neatgrieza.

"Vispirms gribu pateikt paldies tiem cilvēkiem, kuri ar meitenēm strādā Latvijā - Lindai Līcei, Ērikam Baueram, Ķekavas "Bulldogs" treneru kolektīvam -, jo, pateicoties viņiem, mums ir labas florbolistes, kuras var spēlēt un kuras ir gatavas visādiem spēles pavērsieniem," pēc iekļūšanas elitē sarunā ar Latvijas Florbola savienību sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs. "Visu čempionātu pieturējāmies pie disciplīnas un spēles zīmējumiem, meitenes arī visu saprata. Bija ļoti labs un saliedēts kolektīvs. Labi, ka 11 meitenes varēs spēlēt arī nākamajā čempionātā. Tagad mājās cītīgi jāstrādā, lai pēc iespējas labāk sevi varētu parādīt jau augstākajā divīzijā."

"Grupa mums bija krietni vājāka nekā otra. Tāpēc bija nedaudz bail, ka pret vājākām pretiniecēm meitenes palaidīsies. To varēja redzēt pusfinālā pret ungārietēm, kad komanda devās laukumā pārāk pašpārliecināta. Tā vietā vajadzēja iespringt un nospēlēt disciplinēti," izteicās Fedulovs. "Savukārt mačā pret Krieviju uzdevums bija pēc iespējas ilgāk kontrolēt bumbiņu. To mēs izdarījām un rezultāts - pirmā vieta B divīzijā."

Latvijas izlase pasaules čempionāta elites divīzijā atgriezīsies 2020. gadā.

"Man jau ir vīzija veidot Latvijā U-17 meiteņu līgu. Visām, kuras grib kandidēt U-19 izlasē, būs tajā jāpiedalās. Visi kopīgi mēģināsim gatavoties, lai pēc iespējas labāk nostartētu A divīzijā," teica treneris.

Ziņots, ka turnīra pirmajā mačā Latvija trešdien ar 20:0 pamanījās sagraut ASV vienaudzes, ceturtdien tika gūta virsroka 16:4 pār Austrāliju, bet piektdien - graujoša uzvara 20:1 pār Austriju.

Ar maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem trīs spēlēs Latvija uzvarēja C apakšgrupā un pusfinālā tikās ar D apakšgrupas otru labāko komandu Ungāriju.

Pusfinālā Latvija ar 3:0 pieveica ungārietes.

Latvijas junioru izlasē tika iekļautas divas vārtsardzes, septiņas aizsardzības spēlētājas un 11 uzbrucējas. Vislielākā pārstāvniecība bija no Kocēnu "Rubenes" vienības, kur aizvadītajā sezonā spēlēja sešas valstsvienības spēlētājas. Tikmēr piecas florbolistes pārstāvēja "Ķekavas Bulldogs", četras - "Rīgas Lauvas", trīs - Cēsu "Lekringu", bet pa vienai bija no "Ķekavas" un Rīgas NND.

Elizabete Pavlovska, Elīna Jeige, Nensija Šimkūna, Klinta Mārtiņjēkaba un Elīna Tauriņa piedalījās iepriekšējā pasaules čempionātā, kas 2016. gadā notika Kanādā, bet Laura Gaugere, Elizabete Pavlovska un Anna Ankudinova savu meistarību jau pierādījušas pieaugušo valstsvienībā.

Aizpērn pasaules junioru čempionātā Latvijas sieviešu U-19 izlase visās četrās spēlēs piedzīvoja zaudējumus un bija spiesta pamest A divīziju.

Paralēli Šveicē norisinās arī U-19 pasaules čempionāta A divīzijas turnīrs, kurā startē Zviedrija, Somija, Čehija, Šveice, Norvēģija, Vācija, Polija un Slovākija.

Latvijas U-19 sieviešu florbola izlases sastāvs startam pasaules junioru čempionātā:

vārtsardzes - Elīna Jeige ("Ķekavas Bulldogs"), Barbara Rabčevska ("Rīgas Lauvas");

aizsardzes - Elizabete Pavlovska, Zane Ziedone (abas - Kocēnu "Rubene"), Edīte Ozoliņa, Kristiāna Kuplā (abas - "Ķekavas Bulldogs"), Klinta Mārtiņjēkaba, Elīna Tauriņa (abas - Cēsu "Lekrings"), Viktorija Kuročkina ("Rīgas Lauvas");

uzbrucējas - Alise Kazaine (Rīgas NND), Laura Gaugere, Danute Tinkuse, Jūlija Rozīte, Simona Grāpēna (visas - Kocēnu "Rubene"), Anna Ankudinova, Letīcija Kalve (abas - "Ķekavas Bulldogs"), Nensija Šimkūna ("Ķekava"), Kate Meldere (Cēsu "Lekrings"), Kristiāna Elizabete Krūmiņa, Liene Leite (abas - "Rīgas Lauvas").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!