Latvijas U-19 vīriešu florbola izlase ceturtdien Kanādā pasaules čempionāta otrajā mačā ar 5:6 (1:3, 1:1, 3:2) piekāpās Šveices vienaudžiem.

Latvijas komandas sastāvā ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Arnis Kuratņiks, kamēr vēl pa vārtiem guva Kevins Šmits, Klāvs Jansons un Renāts Degins.

Juniori gan joprojām saglabā cerības uz iekļūšanu pusfinālā, bet, lai tās piepildītu, viņiem piektdienas spēlē jāuzvar pasaules čempioni somi. Uzvara pār Šveices florbolistiem Latvijai būtu ļāvusi iekļūt pusfinālā.

Ceturtdienas mačā rezultātu atklāja latvieši, kad to izdarīja Kuratņiks, kurš jau sestajā minūtē ar aktīvu cīņu pretinieku vārtu priekšā panāca 1:0. Ilgi gan Latvija vadībā neatradās, jo pirmā perioda vidū bija vājuma brīdis - četru minūšu laikā pretinieki guva trīs vārtus, pārņemot vadības grožus (1:3). Otrajā trešdaļā abas vienības apmainījās ar vārtu guvumiem, toties pēdējā perioda sākumā pēc Degina un Šmita precīzajiem metieniem Latvijai izdevās atjaunot neizšķirtu - 4:4. Neveiksmīga florbolistiem bija 49.minūte, kad par futbolista cienīgu izklupienu uz piecām minūtēm tika noraidīts Degins. Šveices komanda to izmantoja divas reizes, izvirzoties vadībā ar 6:4. Drīz pēc tam, kad Latvijas izlase atkal bija piecu laukuma spēlētāju sastāvā, savus otros vārtus šajā mačā guva Kuratņiks, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam, bet vēl kaut reizi uzlauzt šveiciešu aizsardzību latviešiem neizdevās, tāpēc tika piedzīvots sāpīgs zaudējums ar 5:6.

Turnīra pirmajā mačā Latvija ar 6:2 apspēlēja Norvēģiju.

Pēc divām kārtām līderei Somijai ir četri punkti, ar diviem punktiem seko Šveice un Latvija, kamēr Norvēģijai punktu nav.

Lai iekļūtu pusfinālā, jāizcīna vismaz otrā vieta grupā. Trešā vieta apakšgrupā dos tiesības spēlēt par piekto vietu pasaulē, bet ceturtajai pozīcijai būs jāsacenšas ar B apakšgrupas tādas pašas vietas ieguvējiem, lai nosargātu savu vietu A divīzijā. B apakšgrupā spēlē Zviedrijas, Čehijas, Dānijas un Slovākijas komandas.

Iepriekšējā pasaules čempionātā, kas notika pirms diviem gadiem, Latvijas izlase izcīnīja piekto vietu.

Planētas meistarsacīkstes ilgs līdz svētdienai.

Latvijas U-19 vīriešu florbola izlases labākie sasniegumi līdzšinējos pasaules čempionātos bijusi 2001. un 2005.gadā izcīnītā ceturtā vieta. Pēc 2005.gada čempionāta, kas notika Cēsīs, Valmierā un Kocēnos, trīs reizes pēc kārtas latvieši finišēja piektajā pozīcijā. 2013.gadā latvieši ierindojās sestajā vietā, 2015.gadā ieņēma septīto vietu, bet pirms diviem gadiem pasaules čempionātā, kas norisinājās Zviedrijas pilsētā Vekšē, atkal bija piektie.

Latvijas U-19 vīriešu florbola izlases sastāvs pasaules čempionātam:

Vārtsargi: Aksels Imbovics ("Kurši"/"Ekovalis"), Valters Kasjaņenko ("Talsu NSS"/"Krauzers");

Aizsargi: Uldis Dūniņš, Armands Savins (abi - "Lielvārde"/"Fat Pipe"), Iļja Taratutins ("Betsafe Oxdog"/"Ulbroka"), Armands Budreika ("Talsu NSS"/"Krauzers"), Renāts Degins ("Ķekava");

Uzbrucēji: Arnijs Kuratņiks ("Rubene"), Viesturs Mārtiņš Rubenis, Jānis Ragovskis, Emīls Krūmiņš, Matīss Fogelis (visi - "Talsu NSS"/"Krauzers"), Rūdis Žukelis, Valters Cīrulis (abi - "Lielvārde"/"Fat Pipe"), Kevins Šmits, Roberts Zande (abi - Cēsu "Lekrings"), Matīss Kristians Morozovs ("Betsafe Oxdog"/"Ulbroka"), Klāvs Jansons, Endijs Kleistrovs (abi - "Ķekava"), Markuss Januševskis ("Ogres Vilki").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!