Foto: floorball.lv
Latvijas U-19 vīriešu florbola izlase sestdien Kanādā izcīnīja piekto vietu pasaules čempionātā.

Cīņā par piekto pozīciju Latvijas valstsvienība ar 6:5 (3:1, 2:1, 1:3) pārspēja Slovākijas vienaudžus.

Uzvarētājiem ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kevins Šmits, kamēr pa vārtiem guva arī Jānis Ragovskis, Matīss Kristians Morozovs, Klāvs Jansons, Emīls Krūmiņš un Markuss Januševskis.

Pašā spēles sākumā Latvijas izlase ar divu minūšu intervālu panāca 3:0, bet 35.minūtē pēc Januševska precīzā raidījuma tablo vēstīja jau 5:1. Lai arī cīņas beigās slovāki pietuvojās līdz minimumam, Latvija uzvaru nosargāja.

Turnīra pirmajā mačā Latvija ar 6:2 apspēlēja Norvēģiju, bet otrajā duelī ar 5:6 piekāpās Šveicei, kamēr grupas noslēdzošajā spēlē tā ar 2:9 piekāpās pasaules čempionei Somijai, tādējādi nesasniedzot pusfinālu.

Latvija grupu turnīru noslēdza trešajā vietā, tāpēc tai bija jācīnās par piekto vietu šajā pasaules čempionātā.

Iepriekšējā pasaules čempionātā, kas notika pirms diviem gadiem, Latvijas izlase izcīnīja piekto vietu.

Planētas meistarsacīkstes ilgs līdz svētdienai.

Latvijas U-19 vīriešu florbola izlases labākie sasniegumi līdzšinējos pasaules čempionātos bijusi 2001. un 2005.gadā izcīnītā ceturtā vieta. Pēc 2005.gada čempionāta, kas notika Cēsīs, Valmierā un Kocēnos, trīs reizes pēc kārtas latvieši finišēja piektajā pozīcijā. 2013.gadā latvieši ierindojās sestajā vietā, 2015.gadā ieņēma septīto vietu, bet pirms diviem gadiem pasaules čempionātā, kas norisinājās Zviedrijas pilsētā Vekšē, atkal bija piektie.

Latvijas U-19 vīriešu florbola izlases sastāvs pasaules čempionātam:

Vārtsargi: Aksels Imbovics ("Kurši"/"Ekovalis"), Valters Kasjaņenko ("Talsu NSS"/"Krauzers");

Aizsargi: Uldis Dūniņš, Armands Savins (abi - "Lielvārde"/"Fat Pipe"), Iļja Taratutins ("Betsafe Oxdog"/"Ulbroka"), Armands Budreika ("Talsu NSS"/"Krauzers"), Renāts Degins ("Ķekava");

Uzbrucēji: Arnijs Kuratņiks ("Rubene"), Viesturs Mārtiņš Rubenis, Jānis Ragovskis, Emīls Krūmiņš, Matīss Fogelis (visi - "Talsu NSS"/"Krauzers"), Rūdis Žukelis, Valters Cīrulis (abi - "Lielvārde"/"Fat Pipe"), Kevins Šmits, Roberts Zande (abi - Cēsu "Lekrings"), Matīss Kristians Morozovs ("Betsafe Oxdog"/"Ulbroka"), Klāvs Jansons, Endijs Kleistrovs (abi - "Ķekava"), Markuss Januševskis ("Ogres Vilki").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!