Foto: Latvijas Handbola federācija

Pēc zaudējuma apakšgrupu turnīra noslēdzošajā mačā Latvijas U-20 handbola izlase cīnīsies par piekto vietu Bulgārijā notiekošajā sava vecuma Eiropas čempionātā, informē Latvijas Handbola federācija (LHF)

Grupas beidzamajā spēlē Latvijas komanda ceturtdien ar 20:43 (10:20) kapitulēja Čehijas priekšā.

Ņemot vērā faktu, ka iepriekšējā ceturtdienas spēlē Somijas izlase pārspēja Bulgāriju ar 30:24, jau pirms mača bija skaidrs, ka, lai iekļūtu labāko četriniekā, Latvijai der tikai uzvara. Tomēr Latvijai neizdevās paveikt brīnumu un čempionāta turpinājumā būs jācīnās par 5. – 8. vietu.

Ceturtdienas mačā Latvijas labā pa pieciem vārtiem iemeta Valdis Kalniņš un Ralfs Geislers.

"Šis bija smagākais zaudējums manā trenera karjerā, bet neko darīt. Mēs spēlei gatavojāmies, zinājām, ka čehi ir spēcīgi, viņi bija noskaņojušies spēlēt ar pilnu jaudu un dabūjām smagu pērienu. Viņi bija divreiz lielāki, divreiz spēcīgāki nekā mēs. Joprojām žēl ir par somu spēli, tā bija mūsu līmeņa cīna, kura bija jāuzvar, tad viss būtu citādāk. Mums ir pie kā strādāt – gan treneriem, gan spēlētājiem, gan handbola saimei kopumā. Savā ziņā šīs spēles izmantojām arī tam, lai gatavotos U-18 čempionātam, vismaz tas ir labi. 15 – 17 minūtes nospēlējām tikai ar U18 sastāvu, varbūt tas dos kādus augļus augustā Rīgā," skaidroja Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Arnolds Straume. "Vēlos uzslavēt Valdi Kalniņu, kuram ir tikai 14 gadi un kurš šajā mačā vismazāk sabijās un visvairāk gribēja. Liels prieks, ka viņš parādīja sevi. Kopumā gandrīz visa mūsu komanda ir krietni jaunāka par 20 gadiem. Mums ir nākotne. Tikai jāstrādā. Visiem."

Piektdien čempionātā ir "Respect Your Talent" diena, kurā piedalās katras spēles vērtīgākais spēlētājs, Latvijas izlases gadījumā – Rauls Serafimovičs, Jevgeņijs Rogonovs un Valdis Kalniņš.

Savukārt, sestdien komanda turpinās cīņu par 5.-8.vietu, kur vispirms aizvadīs spēli pret Gruzijas valstsvienību.

Pirmajās divās grupas spēlēs Latvija ar 32:26 uzvarēja vienaudžus no Bulgārijas un ar 24:25 zaudēja Somijas valstsvienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!