Foto: Latvijas Handbola federācija
Latvijas U-20 vīriešu handbola izlase pirmdien Bulgārijā notiekošā Eiropas čempionāta mačā ar 24:25 (10:11) saspringtā galotnē piekāpās Somijas vienaudžiem, informē Latvijas Handbola federācija.

Latvijas izlasē rezultatīvākais ar sešiem gūtiem vārtiem bija Rauls Serafimovičs, kamēr pa pieciem bumbām sameta Ričards Juzups un Jevgeņijs Rogonovs.

Spēles sākumā Latvijas izlase spēja panākt nelielu pārsvaru un līdz pirmā puslaika vidum to arī noturēt - 6:4. Tomēr handbolisti nespēja realizēt savus metienus, tāpat pieļāva tehniskās kļūdas, kuras izmantoja somi un ne tikai latviešus panāca, bet arī izvirzījās minimālā vadībā. Pirmo puslaiku komandas noslēdza ar 11:10 Somijas izlases labā.

Otrajā puslaikā Latvijas izlasei bija nepieciešamas 17 minūtes, lai pretinieku panāktu un rezultāta starpību izlīdzinātu – 19:19. Un 22 minūtes, lai atkal izvirzītos vadībā – 20:19. Spēles pēdējās minūtes izvērtās nervus kutinošas. Lai gan latviešiem bija plus divi, tomēr paši vārtus gūt nespēja, bet somi divas reizes bija precīzi ātrajos uzbrukumos, 30 sekundes līdz spēles beigām panākot neizšķirtu – 24:24. Turpinājumā savu izdevību gūt vārtus Latvija neizmantoja, bet piecas sekundes līdz spēles beigām precīzi bija somi, šajā spēlē izcīnot uzvaru ar 25:24.

Par šīs spēles vērtīgāko handbolistu Latvijas izlasē tika atzīts Latvijas izlases līnijas spēlētājs Rogonovs.

Čempionāta turpinājumā Latvijas izlasei divas brīvdienas, bet ceturtdien spēle pret Čehijas valstsvienību, kas pirmajā apakšgrupas spēlē ar 31:19 pārliecinoši apspēlēja Somiju.

Turnīra pirmajā mačā Latvijas jaunie handbolisti ar 32:26 uzvarēja vienaudžus no Bulgārijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!