Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas vīriešu izlase hokejā uz skrituļslidām (inline) piektdien cieta neveiksmi Francijā notiekošā starptautiski neatzītā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā.

Latvija ar rezultātu 2:8 (1:4) pārliecinoši piekāpās Čehijai, kas šajā turnīrā vēl ne reizi nav izbaudījusi zaudējuma rūgtumu.
Latvijas izlases labā pa vārtiem guva Roberts Maslovskis un Arvis Purviņš.

Zīmīgi, ka tieši Latvija atklāja dueļa rezultātu, mača sestajā minūtē vārtus gūstot Maslovskim, taču pēc tam čehi guva sešus vārtus pēc kārtas, ieliekot pamatus pārliecinošajai uzvarai.

Pasaules čempionāta turpinājumā Latvija sacentīsies par 5.-8.vietu.
Kā ziņots, pirms tam čempionāta pirmajā mačā Latvija otrdien ar 35:0 sagrāva Indiju, trešdien vienība cīnījās neizšķirti 2:2 ar Poliju, bet ceturtdien ar 6:4 pārspēja Jaunzēlandi, savā apakšgrupā ieņemot pirmo vietu.

Savukārt sacensību astotdaļfināla mačā Latvijas vienība saspringtā cīņā ar 6:5 (2:3) piektdien pārspēja Krieviju, kas pirms tam turnīrā bija palikusi nepārspēta.

Pagājušajā nedēļā šajā turnīrā sacentās Latvijas sieviešu izlase, kas ierindojās 12.vietā. Latvijas sieviešu izlase šādā līmenī sacentās pirmoreiz.

Šo čempionātu rīko Starptautiskā Skrituļslidu sporta federācija (FIRS). Tā kā starp rīkotājiem nav Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF), tam nav starptautiski atzīta pasaules čempionāta statusa.
Latvijas vīriešu izlase IIHF pasaules čempionātā startēja jūnijā, kad pirmās divīzijas (otrās spēcīgākās) turnīrā ieņēma ceturto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!