Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas vīru galda tenisa izlases ceturtdien Luksemburgā guva pirmo uzvaru Eiropas čempionātā komandām, kamēr dāmas sacensību vājākajā divīzijā zaudēja arī otrajā cīņā.

Latvijas vīri vājākās - Standarta - divīzijas I apakšgrupas otrās kārtas cīņā ar 3-2 uzveica Azerbaidžānu. Pēc četrām cīņām rezultāts bija neizšķirts 2-2, pa vienai uzvarai gūstot Artūram Reinholdam un Leonīdam Maslovam, bet pa reizei zaudējot Reinholdam un Oļegam Kartuzovam, bet izšķirošajā, piektajā, duelī Kartuzovs tika pie panākuma trīs setu cīņā. Jau vēstīts, ka pirmajā mačā trešdien Latvijas vīri sīvā cīņā ar 2-3 zaudēja Kiprai.

Līdz ar to šajā grupā pēc pirmajām divām dienām Norvēģija vienīgajā duelī pārspējusi Kipru, Latvijai, Azerbaidžānai un Kiprai ir pa vienam panākumam divās cīņās, bet Melnkalne zaudējusi līdz šim vienīgajā cīņā. Piektdien Latviju sagaida duelis ar Norvēģiju.

Tikmēr Latvijas dāmas savā Standarta divīzijas otrajā cīņā ceturtdien ar 1-3 piekāpās Igaunijai, kas seko trešdien piedzīvotajam zaudējumam ar 0-3 Bosnijai un Hercegovinai.

Ceturtdienas cīņā Latvijai vienīgo panākumu guva Inta Zdanovska, bet pārējos mačos pati Zdanovska, kā arī pa reizei Baiba Bogdanova un Diāna Rusinova, latvietes piedzīvoja zaudējumus. Šeit pēc divām kārtām pa divām uzvarām ir norvēģietēm, igaunietēm un bosnietēm, bet pa diviem zaudējumiem piedzīvojušas latvietes, skotietes un maķedonietes. Piektdien Latvijas sportistes centīsies izrādīt cienījamu pretestību Norvēģiju.

Eiropas čempionātā pa 16 labākajām komandām kā dāmām tā vīriem spēlē pirmajā jeb Čempionāta divīzijā, vēl pa 16 vienībām ir otrajā jeb Izaicinājuma divīzijā, kamēr vājākās komandas, tostarp Latvija, kuras cīnās par 33. vietu, ir trešajā jeb Standarta divīzijā, kur vīriem ir desmit komandas, kuras sadalītas divās apakšgrupās, bet dāmām sešas. Eiropas čempionāts noslēgsies svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!