Foto: Publicitātes foto
Sestdien zemnieku saimniecības "Lielceri" manēžā Jaunmārupē notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) organizētā Latvijas Ziemas čempionāta trešā, izšķirošā posma sacensības iejādē, kurā pasniegtas medaļas, rozetes, diplomi un kausi vairākās nominācijās, informē LJF.

Pieaugušo konkurencē kopvērtējumā par Latvijas čempioni kļuva Airisa Penele ar Ravelu (SK Lielceri), otro vietu izcīnīja Kristīna Rozīte ar Brodoru (LLU SK), bet trešais labākais rezultāts – Jūlijai Tkačovai ar Orfeju (JSK Ambers).

Par čempioni jauno jātnieku konkurencē kļuva Agnese Rituma ar zirgu Līvija (SK Reiteri), junioriem - Ksenija Petrova ar Ma Cherie (JSK Dressur), bērniem – Jūlija Ezīte ar Hiltonu (Rīgas JSK).

Galvenā cīņa pieaugušo konkurencē risinājās pēc šo sacensību programmā sarežģītākās Vidējās balvas nr. 2 shēmas. Šajā posmā tajā uzvarēja zemnieku saimniecības Lielceri saimniece – Airisa Penele ar Ravelu – 68,95%, otrā bija Kristīna Rozīte ar Brodoru – 65,09%.

Citās shēmās uzvarēja: Mazā balva – Agnese Kukaine ar Double Power (JSK Temperaments) 64,56%; jaunie jātnieki – Agnese Rituma ar Līviju (SK Reiteri) 56,14%; juniori – Aiga Silavniece ar Londy Light (SK Temperaments) 64,30%; bērni – Jūlija Ezīte ar Hiltonu (Rīgas JSK) 65,78%; shēma III – Linda Josta ar Chambermaid (JSK Sport de Lux) 61,14%; shēma II – Gundega Krīgere ar Landross (JSK Temperaments) 66,96%; shēma II, amatieri – Aija Patmalniece ar Monte Kristo (LJAA) 60,72%; shēma I, amatieri – Daiga Gavare ar Kastilio (SK Lielceri) 62,41%; shēma I, jaunzirgi – Daiga Gavare ar Caprioli (SK Lielceri) 65,00; shēma I, 16-18 g. v. jātnieki – Laura Penele ar Chartusch de la Grand (SK Lielceri) 63,28%.

Čempionu tituli tika izcīnīti četrās jātnieku kategorijās, vērtējot divus labākos startus no trim posmiem: pieaugušo konkurencē (pēc Vidējās balvas nr. 2 programmas), jaunajiem jātniekiem, junioriem un bērniem. Bet tika apbalvoti kopvērtējuma uzvarētāji arī divās grupās amatieriem. Iespēja sacensties tika dota vēl citu kategoriju jātniekiem un zirgiem, lai viņi labāk varētu sagatavoties gaidāmajai vasaras sezonai.

Airisa Penele sacīja: "Esmu gandarīta par tiesnešu sniegto vērtējumu, uzvaru un to, ka mans zirgs Ravels nezaudē sportisko garu un spēj lieliski veikt savu uzdevumu. Sacensības Lielceros rīkojam tāpēc, ka es ļoti labi zinu, cik ļoti sportista un zirga pieredzei ir nepieciešami starti citos apstākļos. Tie, kuri dodas uz sacensībām citās arēnās, ir ieguvēji, jo apgūst atšķirīgu pieredzi. Tie, kuri izbrauc no „savas sētas”, apliecina, ka kaut vai klusībā domā par tālāku izaugsmi, startiem vispirms kaimiņvalstīs, drīzumā – varbūt starptautiskās sacensībās. Tātad sportistam ir citāda domāšana, lielāki mērķi un vēlēšanās labāk sagatavot zirgu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!