Latviju Budapeštā gaidāmajā pasaules čempionātā ūdenssporta veidos peldēšanā pārstāvēs Ieva Maļuka, Gabriela Ņikitina, Daniils Bobrovs un Ģirts Feldbergs, vēsta Latvijas Peldēšanas federācija (LPF).

Pasaules čempionāts ūdenssporta veidos norisināsies no 18.jūnija līdz 3.jūlijam, peldētājiem sacenšoties no meistarsacīkšu pirmās dienas līdz 25.jūnijam.

Peldēšanā Maļuka startēs 100 un 200 metru brīvajā stilā, kā arī 200 metru kompleksajā peldējumā, Ņikitinai paredzēti starti 50 metros brīvajā stilā un tauriņstilā, tikmēr Bobrovs Budapeštā kāps uz starta blokiem 100 un 200 metros brasā, bet Feldbergs startēs sprinta distancēs peldējumā uz muguras.

Tāpat Latvijas sportisti ir pieteikti dalībai 4x100 metru kombinētajā un 4x100 metru brīvā stila stafetēs jauktajām komandām.

Treneru korpusā sportistiem līdzās būs Jūlija Kuzmina un Sergejs Kurmeļevs, kā arī treneris un fizioterapeits Ēriks Visockis. Savukārt tiesnešu rindās pasaules čempionātā debitēs Starptautiskās Peldēšanas federācijas (FINA) kategorijas tiesnesis Reno Jēkabsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!