Foto: F64

Eiropas trešajās spēlēs Latviju pārstāvēs 56 sportisti 16 sporta veidu disciplīnās, taču spēļu dalībnieku skaits pieaugs pēc tam, kad Vieglatlētikas savienības nosauks savu komandu šīs nedēļas nogalē, informē Latvijas Olimpiskā komiteja.

Trešās Eiropas spēles notiks laika posmā no 21. jūnija līdz 2. jūlijam Polijas pilsētās Krakovā un Malopoļskā. Šajās sacensībās piecās disciplīnās - loka šaušanā, boksā, airēšanas slalomā, modernajā pieccīņā un šaušanā - Latvijas sportisti var izmantot iespēju kvalificēties 2024. gada olimpiskajām spēlēm Parīzē.

Trešdien "online" tikšanās laikā ar komandas dalībniekiem tika nosaukti Latvijas karognesēji Eiropas III spēlēs, un tie ir taekvondo sportiste Inese Tarvida un smaiļotājs Roberts Akmens.

"Esot uz pjedestāla ar Latvijas karogu rokās ir vieni no maniem neaizmirstamākajiem dzīves momentiem. Tādās reizēs jutos īpaši lepna par mūsu drosmīgo tautu, kas savulaik cēla šo karogu, izcīnot mūsu brīvību un neatkarību. Tas ir milzīgs pagodinājums nest valsts karogu mūsu komandas priekšgalā ceļā uz Eiropas spēļu uzvarām. Latvija var lepoties ar daudziem saviem sportistiem," teica Tarvida. "Esmu patīkami pārsteigta un laimīga, ka šis gods ir uzticēts man. Sportista mērķis vienmēr ir uzvara. Ar tādu domu arī dodos uz Eiropas spēlēm. Ļoti ceru, ka gan man, gan māsai Jolantai izdodies uzrādīt labus rezultātus."

Arī Akmens bija lepns par doto iespēju - tas esot gods jebkuram sportistam. "Neaizdomājos, ka tikšu izvēlēts kā Latvijas karognesējs. Komandā šobrīd ir daudz spēcīgu sportistu, un jebkurš no mums to darītu ar lielu cieņu. Eiropas spēlēs startēšu 200 un 500 metru distancēs, un gan man, gan manai komandai ir mērķis cīnīties par augstām vietām."

Pirmie sportisti, kas pārstāv 3x3 basketbolu, kanoe, smaiļošanu, BMX frīstailu un vieglatlētiku, uz spēlēm dodas jau 18.jūnijā.

Eiropas pirmās spēles 2015. gadā notika Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku. Latvijas delegācijas sastāvā bija iekļauti 65 sportisti un Latvija šajās spēlēs izcīnīja vienu zelta medaļu pludmales volejbolā un bronzas godalgu cīņas sportā. Par čempioniem kļuva Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža. Savukārt Eiropas otrajās spēlēs Minskā 2019. gadā Latviju pārstāvēja 52 sportisti 13 sporta veidu disciplīnās un tika pie lielākā medaļu klāsta līdz šim - divi zelti, trīs sudrabi un divas bronzas. Augstākā kaluma godalgas ieguva brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva un karatists Kalvis Kalniņš.

Eiropas spēles ir starptautiskas kompleksas sacensības, kuras tiek organizētas reizi četros gados, un tajās piedalās sportisti no visa kontinenta.

Latvijas komandas sastāvs dalībai trešajās Eiropas spēlēs:

Edvards Gruzītis (kāpšanas sports), Jekaterina Romanova (badmintons), Kārlis Apsītis, Kristaps Gludītis, Francis Gustavs Lācis, Zigmārs Raimo, Ieva Elizabete Korzāne, Marta Daniela Leimane, Paula Mauriņa, Katrīna Elīza Trankale (visi - 3x3 basketbols), Martins Blūmentāls, Mārcis Grundulis, Rūdolfs Ozols, Matvejs Prokudins, Beatrise Rozentāle, Jekaterina Marčenko (visi - bokss), Ritvars Celmiņš, Edgars Grāvītis, Mārtiņš Plaudis, Emīls Varslavāns (visi - airēšanas slaloms), Roberts Akmens, Kārlis Dumpis, Ansis Grišāns, Staņislavs Leščinskis, Roberts Pumpa, Aleksejs Rumjancevs, Aldis Artūrs VIlde, Madara Aldiņa, Krista Bērziņa, Melānija Čamane (visi - kanoe un smaiļošana), Dāvis Blāze, Jūlija Oļeksejenko (abi - loka šaušana), Pāvels Švecovs (modernā pieccīņa), Gints Baķis, Ernests Cimborevičs, Daniels Loginovs, Aleksandrs Ostapenko, Kristaps Supe, Artūrs Trams, Anna Marija Orlova, Sofija Prošina (visi - paukošana), Džeja Delanija Patrika (daiļlēkšana), Tomass Grīnbergs, Ernests Zēbolds (abi - MBX frīstails), Mārtiņš Blūms, Oskars Muižnieks (abi - MTB riteņbraukšana), Lauris Strautmanis, Dainis Upelnieks, Emīls Vasermanis, Daniels Vilciņš, Agate Rašmane, Anda Lita Vāvere (visi - šaušana), Inese Tarvida, Jolanta Tarvida (abas - taekvondo), Artūrs Liepa, Baiba Medne (abi - triatlons).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!