Foto: Latvijas Jātnieku federācija

Latvijas sportiste Laura Penele ar zirgu Dundas V.D.M. piektdien izcīnīja uzvaru Lietuvas CSI2* sacensībās "Horsemarket Equestrian Spring Tour 2019", portālu "Delfi" informēja Latvijas Jātnieku federācijā.

Peneles rezultāts bija 0 / 63.06 sekundes, un aiz sevis rezultātu tabulā viņa atstāja tādus pieredzējušus un titulētus sportistus kā Kullo Kenderu ar zirgu Artas (0 / 65.37 sekundes), kuri šogad startēja Pasaules kausa finālā konkūrā. Tāpat arī Krievijas sportistu Vladimiru Beļecki (0 / 65.84 sekundes) – neskaitāmu augsta līmeņa "Grand Prix" maršrutu uzvarētāju.

"Startēju maršruta sākumā kā sešpadsmitā, īsti nepaspēju nevienu dalībnieku noskatīties, jo bija jāsāk iesildīties. Manuprāt, maršruts bija tehniski diezgan sarežģīts, bet mums ar Dundasu viss izdevās kā plānots," pastāstīja Penele.

Startējot sākumā, uzreiz bija jāuzstāda labs laiks, jo priekšā bija vēl daudz dalībnieku, kuri varēja apsteigt. "Jau iesildē jutu, ka Dundas ļoti cenšas, tāpēc gāju uz risku, vairākās vietās izdevās ļoti īsi nogriezt līkumus uz šķērsli. Esmu priecīga par uzvaru, jo bija liela un spēcīga konkurence, bet par laimi neviens tā arī nepietuvojās manam laikam," par uzvaru teica Penele.

Šī ir Peneles otrā uzvara CSI2* lielā apļa maršrutā.

Maršrutā startēja 57 dalībnieki, 15 no tiem maršrutu veica bez soda punktiem.

Pirmajā sacensību dienā Penele ar Dundas V.D.M. ierindojās trešajā vietā, maršrutu veicot bez soda punktiem, bet laika ziņā trīs sekundes atpaliekot no maršruta uzvarētājas, Krievijas sportistes Anastasijas Šerbakovas ar zirgu Canberry.

Andis Vārna ar zirgu High Point VDL ieguva ceturto vietu jaunzirgu maršutā sešus līdz septiņus gadus veciem zirgiem. Kristīne Egle ar ķēvi Casquetta 125 centimetru augstajā "Gold Tour" maršrutā ieguva ceturto vietu. Vēl viena Latvijas sportiste Una Adamoviča 115 centimetru augstajā "Silver Tour" maršrutā ieguva Latvijai vēl vienu ceturto vietu.

Otrajā sacensību dienā maršrutā sešus līdz septiņus gadus veciem zirgiem veiksmīgākais Latvijas duets bija Valters Celms ar ķēvi Caransa – abi ieguva piekto vietu. "Gold Tour" maršutā ar 125 centimetrus augstiem šķēršļiem otrajā dienā Latvija ieguva divas vietas pirmajā sešiniekā – uzvaru izcīnīja Kristīne Egle ar ķēvi Casquetta, bet sesto vietu ieguva Aleksandrs Šakurovs ar Grietje G.

Latviju "Horsemarket Equestrian Spring Tour 2019" pārstāv septiņi sportisti. Sacensības noslēgsies svētdien, 12. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!