Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Reaģējot uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) vadītāja Žorža Tikmera izteikumiem, ka nomelnošanas kampaņu pret viņu, iespējams, organizē Latvijas Basketbola savienība (LBS), šī sporta organizācija aicina Tikmeru sniegt pierādījumus "teorijai", ka LBS ietekmē sabiedriskās televīzijas saturu nolūkā organizēt viņa nomelnošanas kampaņu.

Tāpat tā mudina LOK ētikas komisijai un pārvaldes institūcijām izvērtēt gan prezidenta publiskos izteikumus, gan arī faktus, kas minēti publiskajā telpā, savukārt sabiedriskās televīzijas vadībai un citām valstiskajām un nevalstiskajām mediju organizācijām vērst uzmanību uz Tikmera izteiktajām aizdomām, kas skar sabiedriskās televīzijas satura veidošanas principus, un savas kompetences ietvaros izvērtēt to pamatotību.

"Delfi" jau ziņoja par raidījumā "Sporta studija" izskanējušo, ka Žorža Tikmera bijusī dzīvesbiedre un pašreizējā sieva bija īpašnieces uzņēmumiem, kuri sniedza pakalpojumus vai piegādāja preces olimpiskajiem centriem un LOK. Pats LOK vadītājs to noliedz. "Vēlos precizēt, ka mana bijusī dzīvesbiedre bija līdzīpašniece 5 kapitālsabiedrībās, tomēr jau pirms vairākiem gadiem viņai piederošās 4 uzņēmumu kapitāldaļas tika pārdotas," atbildot uz pārmetumiem par potenciālo korupciju, raksta Tikmers, piebilstot, ka nekādi zaudējumi sportistiem un federācijām netika nodarīti, pretenzijas no citu komersantu vai pakalpojumu saņēmēju puses nav saņemtas.

LTV vēstīja, ka uzņēmum - SIA "SC Kafe", SIA "Ice Ring", SIA "Express Travel", SIA "Plus Fitness" un SIA "Rumba koģenerācija" - savulaik ir bijušas saistītas ar Tikmera esošo sievu Inesi Celmiņu un bijušo sievu Gitu Ducmani.

Tikmers norāda, ka lūgs pārbaudīt minēto informāciju LOK Ētikas komisijai un LOK auditoram. Viņaprāt, šī ir pret Tikmeru un viņa ģimeni organizēta nomelnošanas kampaņa, izmantojot publisko telpu. Tikmers par to tur aizdomās LBS.

"Izsakot "pateicību" LOK pašreizējam prezidentam par "augsto novērtējumu" Latvijas Basketbola savienības iespējām, atgādinām, ka no vadības atšķirīgs viedoklis, kā arī tā apspriešana domubiedru grupā ir normāla prakse demokrātiskā sabiedrībā, uzsver LBS.

Tā skaidro, ka Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss LBS interesējošos jautājumus LOK vadībai uzdeva 30. martā notikušās Ģenerālās Asamblejas debatēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!