Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Ceturtdien, 16. augustā, notika "Livland" Latvijas meistarsacīkšu spēle starp "LDE/Miesnieki" un "Eži/LMT" komandām. Interesantā un negaidītiem pavērsieniem bagātā cīņā pārāki ar 28:13 (8:10) bija "Miesnieki", informēja Latvijas regbija federācija.

Spēles rezultātu gan atklāja "Eži" – Kristaps Bērziņš pēc izrāviena piezemēja bumbu sāncenšu ieskaites laukumā un pats precīzi izpildīja realizācijas sitienu, izvirzot savu komandu vadībā 7:0. "Miesnieki" pēc brīža atbildēja ar precīzi izpildītu Andreja Aleksandrova soda sitienu, samazinot rezultāta starpību līdz 3:7. Turpinājumā piezemējumu "LDE/Miesnieku" labā guva Jānis Skuja, izvirzot vadībā savu komandu ar 8:7. Taču pirmā puslaika beigās Kristaps Bērziņš precīzi sita soda sitienu, atgūstot "Ežiem" vadību 10:8.

Otrā mača daļa iesākās ar vēl vienu Bērziņa precīzu soda sitienu – 13:8. Taču atlikušajā laikā punktus guva vairs tikai "Miesnieki". Vispirms Edgars Cīrulis ar piezemējumu panāca neizšķirtu 13:13. Tad Aleksandrovs ar precīzu soda sitienu izvirzīja "Miesniekus" vadībā 16:13. Tad atkal piezemējums izdevās Skujam – 21:13. Visbeidzot bumbu sāncenšu ieskaites laukumā piezemēja Aldis Augstkalns, bet Aleksandrovs precīzi sita realizācijas sitienu – 28:13.

"LDE/Miesniekiem" tā bija sestā uzvara sešās spēlēs, ar 28 punktiem nostiprinoties turnīra tabulas līderpozīcijās. Savukārt "Ežiem/LMT" tas bija pirmais zaudējums piecos mačos un šobrīd komanda ar 19 punktiem ieņem otro vietu.

"Sezonas laikā mums ir sakrājušās ne tikai mikrotraumas, bet nu jau ir arī diezgan daudz nopietnu savainojumu," stāstīja "Eži/LMT" treneris Juris Straume.
"Tas arī bija viens no galvenajiem zaudējuma iemesliem."

Tikmēr "LDE/Miesnieki" galvenais treneris Uldis Bautris bija priecīgs pārtraukt zaudējumu sēriju "Eži/LMT" vienībai.

"Esmu patiesi priecīgs, jo pēdējās spēlēs "Ežiem" bijām zaudējuši. Otrajā puslaikā spēlējām pavisam droši. Gribu paslavēt savas komandas aizsargus. Šoreiz viņi darbojās daudz labāk nekā iepriekšējās spēlēs," teica speciālists.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!