Leģendārais Latvijas izlases hokejists Aleksandrs Kerčs, Latvijas biatlona komandas līderis Andrejs Rastorgujevs un Latvijas šķēpmetējs Vadims Vasiļevsksi piektdien absolvēs Latviajs Sporta pedagoģijas akadēmiju (LSPA), informē LSPA.

Jau rīt, 21.jūnijā, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju (LSPA) absolvēs 162 jaunie sporta speciālisti, kuru vidū ir arī trīs Latvijas Olimpiskās vienības sportisti – Olimpiskais vicečempions šķēpa mešanā Vadims Vasiļevskis, Latvijas biatlona izlases līderis, Olimpisko spēļu dalībnieks Andrejs Rastorgujevs un slēpotājs Arvis Liepiņš.

Rastorgujevs un Liepiņš gatavojas dalībai 2014.gada februārī gaidāmajās ziemas Olimpiskajās spēlēs Sočos.

Diplomus par iegūto augstāko izglītību sporta zinātnē saņems arī leģendārais Latvijas hokejists Aleksandrs Kerčs, kurš ilgstoši spēlējis Latvijas izlasē, divi Latvijas biatlona izlases dalībnieki - Toms Praulītis un Rolands Pužulis, kā arī bijušais biatlonists, Olimpisko spēļu dalībnieks Vankūverā (2010.) Kaspars Dumbris. Starp absolventiem būs atrodami arī bijušais olimpietis, kamaniņu braucējs un tagadējais jauno kamaniņu braucēju treneris Kaspars Dumpis un divi Latvijas izlases handbolisti Andis Ērmanis un Egils Politers.

Visi nosauktie sportisti ir augstas klases sportisti, kuri LSPA studē uz atvieglotiem noteikumiem pēc individuāla mācību plāna, kas paredz iespēju studiju programmu apgūt divas reizes ilgākā laika posmā nekā to nosaka studiju programmas nolikums.

Izlaidumā piedalīsies bakalaura, 1. un 2.līmeņa augstākās profesionālās izglītības studiju programmu absolventi, LSPA docētāji, darbinieki, studenti un absolventu sveicēji, kuru vidū būs LSPA rektors, profesors Jānis Žīdens, Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietniece - Sporta un jaunatnes departamenta direktore Ulrika Auniņa-Naumova, Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!