Foto: RIA Novosti/Scanpix
Slavenais britu bokseris Lenokss Lūiss paziņojis, ka varētu atgriezties ringā un par 100 miljoniem ASV dolāru aizvadīt cīņu pret Vladimiru Kļičko, vēsta ārzemju masu mediji.

48 gadus vecais Lūiss ir pagaidām pēdējais smagsvars, kurš bijis neapstrīdams pasaules čempions un kuram vienlaicīgi bijušas čempiona jostas visās prestižākajās profesionālā boksa versijās. Aizvadītās nedēļas nogalē Lūiss klātienē vēroja Vladimira Kļičko čempionu titula cīņu pret Aleksandru Povetkinu, un tad arī sākušās runas ar promouteriem par viņa iespējamo atgriešanos ringā.

Kā teica Lūiss, pēdējo reizi, kad viņš domājis par iespējamo atgriešanos ringā, viņš domājis par 50 miljonu lielu peļņu. Tagad britu boksera "apetīte" augusi un viņš dubultojis summu.

"Savulaik teicu, ka 50 miljoni ASV dolāru izvilktu mani no pidžamas, bet tagad esmu sācis pārdomāt. Tagad tas maksā jau 100 miljonus," saka Lūiss.

Sarunā ar britu laikrakstu "Telegraph" Lūiss izteicās, ka šobrīd viņa fiziskā forma ļautu bez problēmām nokautēt 25 gadus veco Taisonu Fariju, kurš ir īru smagsvaru čempions un profesionālajā boksā uzvarējis visas cīņas (21), 15 no tām ar nokautu. Farijs, to izdzirdot, savā tvitera kontā veltīja auss vārdus Lūisam, kurš arī atbildēja jaunajam bokserim, ka var pierādīt savus vārdus ar darbiem ringā. Tikai par attiecīgu samaksu, piebildis Lūiss.

"100 miljoni ir mana cena, un par to šobrīd risinās sarunas. Esmu jau pateicis, ka varu būt gatavs cīņai sešu mēnešu laikā, un esmu jau uzsācis treniņus," teica Lūiss. Pēc boksera vārdiem, viņš šobrīd tikai nedaudz pārsniedz savu cīnīšanas svaru, un liekais svars nebūs nekāda problēma.

Lūiss no profesionālā boksa aizgāja 2004.gadā, augstākā līmeņa sportā aizvadot 16 gadus. 2003.gada jūlijā Lūiss aizstāvēja visus pasaules čempiona titulus cīņā pret Vitāliju Kļičko, pēc tam solīja vēl aizvadīt cīņas, bet vēlāk pārdomāja. Profesionālajā karjerā Lūiss aizvadījis 45 cīņas, no kurām uzvarējis 42. Britu sportists tiek uzskatīts par šobrīd pēdējo izcilo smagsvaru čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!