Foto: Latvijas Florbola savienība
Cēsu "Lekrings" komanda sestdien sasniedza "Elvi Florbola līgas" vīru čempionāta izslēgšanas turnīra pusfinālu.

Ceturtdaļfināla sērijas piektajā spēlē "Lekrings" savā laukumā ar 10:4 (2:2, 2:1, 6:1) apspēlēja Liepājas "Kurši"/"Ekovalis" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-1.

Rezultatīvākais cēsnieku rindās ar vieniem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm bija Pēteris Trekše, kamēr pa trim vārtiem iemeta Kevins Šmits un Jorens Malkavs. Pusfinālā "Lekringu" jau gaida "Lielvārde"/"Fat Pipe" florbolisti, kas savā sērijā pagājušajā nedēļā ar 4-0 pieveica Stalbes "Pārgauju".

Tikmēr uzvaras attālumā no pusfināla nonākusi "Talsu NSS"/"Krauzers" komanda, kas sestdien savā laukumā ar 8:4 (2:0, 3:2, 3:2) uzvarēja Kocēnu "Rubeni", sērijā panākot 3-2.

Spēles lielākais varonis uzvarētāju rindās bija viņu komandas kapteinis Artis Raitums, kura kontā trīs vārti un divas rezultatīvas piespēles. Šīs sērijas sestā un, iespējams, noslēdzošā spēle notiks svētdien "Rubenes" laukumā.

Viena panākuma tiesa no pusfināla šķir arī pašreizējos Latvijas čempionu "Betsafe"/"Ulbroka Oxdog", kas sestdien savu skatītāju priekšā ar 6:3 (3:0, 2:1, 1:2) apspēlēja "Valmieru", arī sērijā panākot 3-2.

Uzvarētāju sastāvā ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Niks Ķuzulis. Sērijas sestais mačs notiks svētdien Valmierā.

Latvijas čempionāts florbolā norisinās 26. reizi.

Čempionāta fināls "Arēnā Rīga" paredzēts 13.aprīlī. Sākotnēji to bija iecerēts aizvadīt nedēļu vēlāk, taču sacensības tika pārceltas, jo uz to brīdi Federāciju kausa divcīņu ar Vāciju aizvadīs Latvijas sieviešu tenisa izlase.

Iepriekšējā sezonā Latvijas čempionātā triumfēja "Betsafe"/"Ulbroka", nosargādama Latvijas čempionu titulu. Zelta mačā ulbrokieši pagarinājumā ar rezultātu 7:6 pārspēja "Valmieras" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!