Foto: LETA
Pagājušās sezonas čempione Cēsu "Lekrings", kā arī šosezon regulārajā turnīrā uzvarējusī "Lielvārdes" komanda sestdien piedzīvoja zaudējumus "Elvi florbola līgas" vīriešu turnīra ceturtdaļfināla sēriju trešajos mačos.

"Lekrings" saspringtā spēlē ar 2:3 (0:0, 1:0, 1:3) savā laukumā piekāpās Kocēnu "Rubenei", sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 1-2.

Jau pirmajā trešdaļā Aleksandrs Abramovs guva vārtus "Lekrings" labā, tomēr aiz vārtiem stāvošais tiesnesis tos strīdīgi neieskaitīja, jo "Rubenes" vārtsargs Āris Aldiņš bumbiņu ātri atsita atpakaļ laukumā.

Tomēr otrajā trešdaļā "Lekringu" vadībā izvirzīja Andris Malkavs, tomēr trešās trešdaļas pirmajā pusē Kocēnu komandai pa vārtiem guva Juris Zilberts, Ārnijs Kuratņiks un Ritvars Bērziņš. Spēles beigās mājiniekiem vienus vārtus atguva Pēteris Trekše, tomēr tas neglāba no zaudējuma.

Aldiņš šajā mačā atvairīja 31 no 33 cēsnieku metieniem.

Citā spēlē "Lielvārde" ar 4:5 (2:2, 1:2, 1:1) izbraukumā negaidīti zaudēja Liepājas "Kuršiem", bet sērijā joprojām saglabāja vadību ar 2-1. Uzvarētājiem pa reizei izcēlās Kaspars Klamers, Rolands Kovaļevskis, Kristers Osis, Mihails Kostusevs un Edgars Freimanis.

Tikmēr vēl divās sērijās rezultāts kļuvis 3-0. Tā "Ulbroka"/"Masters" ar 6:5 (0:1, 3:2, 3:3) izbraukumā apspēlēja "Rīgu", uzvaras vārtus 53 sekundes pirms pamatlaika beigām pēc vārtsarga Ivara Dišereita piespēles iemetot Kārlim Bulānam, bet pagājušās sezonas fināliste "Mogo-RTU"/"Rockets" ar 10:5 (4:3, 1:1, 5:1) izbraukumā pieveica "Valmiera"/ViA, "hat-trick" gūstot Mārtiņam Brigmanim.

Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti cīņā līdz vienas komandas četrām uzvarām, bet finālā otro reizi pēc kārtas būs tikai viena spēle. Viena spēle noteiks arī bronzas medaļu ieguvējus. Jau zināms, ka izšķirošās spēles par medaļām notiks 9.aprīlī "Arēnā Rīga".

Savukārt četras komandas, kas nekvalificējās izslēgšanas spēlēm, saglabājot regulārajā turnīrā iegūtos punktus, aizvadīs divu apļu papildturnīru. Komandai, kura ierindosies pēdējā vietā, būs jāaizvada pārspēles par vietas saglabāšanu "Elvi Florbola līgā" līdz četrām uzvarām ar pirmās līgas komandu, kas pretendēs uz iekļūšanu virslīgā.

Viena spēle sestdien tika aizvadīta arī atpalicēju turnīrā, "Bauskai" ar 8:6 (1:2, 5:3, 2:1) pārspējot "Talsi"/"Krauzers" spēlētājus un attālinoties no pēdējās vietas.

Atpalicēju turnīrā pirmajā vietā ar 26 punktiem 25 mačos atrodas "Talsi"/"Krauzers", no kā par punktu atpaliek "Pārgauja". Pie 18 punktiem 24 spēlēs tikusi "Bauska", kamēr Ķekavas "Bulldogi" guvuši 13 punktus 25 mačos.

Kā zināms, regulārajā čempionātā uzvaru ar 58 punktiem 22 spēlēs izcīnīja "Lielvārde". Ar 45 punktiem tai sekoja "Ulbroka"/"Masters", bet "Mogo-RTU"/"Rockets" par diviem punktiem mazāk. Tikmēr vēl par punktu mazāk izcīnīja "Rubene" un "Lekrings", kamēr 41 punkts bija "Valmiera"/ViA kontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!