Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā nedēļā noslēdzās šāgada Rīgas čempionāts tenisā, kuā par uzvarētājiem meistaru konkurencē kļuva turnīra galvenie favorīti – Miķelis Lībietis un Lina Lileikite.

Lībietim panākums sacensībās devis "wild card" uz augustā notiekošo starptautisko ITF turnīru "Men's Future Jurmala Cup".

Šogad Rīgas čempionātā labākos noskaidroja jaunieši, pieaugušie un seniori. Kopumā tika izspēlēti 30 turnīri, no kuriem 20 bija vienspēlēs, septiņi dubultspēlēs, bet trīs jauktajās dubultspēlēs. Jaunieši labākos bija noskaidrojuši jau maijā, kamēr pārējiem dalībniekiem cīņas bija pagājušajā nedēļā.

Galvenā turnīra balva bija "wild card" jeb brīvbiļete dalībai starptautiskajā ITF turnīrā "Men's Future Jurmala Cup". To savā īpašumā ieguva Miķelis Lībietis (TK "Cīrulīši"), kas finālā ar 6:4, 6:2 apspēlēja Krišjāni Stabiņu (TK "Sēļi"). Dāmām meistaru konkurencē pie uzvaras tika Lina Lileikite (Liepājas TSS), kurai izšķirošajā mačā bija nepieciešami divi seti, lai apspēlētu Anastasiju Trubiču – 6:4, 6:2.

Dubultspēlēs vīriešiem triumfēja brāļi Miķelis un Matīss Lībieši, bet sievietēm Trīna Šlapeka un Diāna Bukājeva. Miķelim Lībietis turnīrā izdevās izcīnīt arī trešo zelta medaļu – kopā ar Linu Lileikiti viņš kļuva par čempionu arī jauktajās dubultspēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!