Foto: RIA Novosti/Scanpix
Lielbritānijas Paukošanas federācija ("British Fencing", BF) ir zaudējusi "UK Sport" finansējumu savai starptautiskajai programmai un ar pūļa finansējuma platformas palīdzību lūdz palīdzību no sabiedrības, vēsta vietējie mediji.

BF pūļa finansējuma vietnē "crowdfunding.co.uk" sākuši vākt līdzekļus Lielbritānijas paukošanas izlases dalībai divos lielākajos sezonas turnīros - Eiropas un pasaules čempionātam. Pirmais notiks jūnijā Tbilisi, Gruzijā, otrs - jūlijā Leipcigā, Vācijā. Mērķis ir savākt 100 tūkstošus mārciņu; šobrīd saziedota desmitā daļa - 10 750 mārciņu.

Paukošana ir viens no pieciem olimpiskajiem sporta veidiem, kuriem "UK Sport" atteikuši finansējumu nākamajā olimpiskajā ciklā, kas sākas šā gada 1. aprīlī. Pārējie ir loka šaušana, badmintons, galda teniss un svarcelšana.

"Uzzinot nepatīkamos jaunumus par finansējuma atņemšanu, mums tagad ir jāizveido plāns sportistu atbalstam atlikušajās sezonas sacensībās," portāls "insidethegames.biz" citē BF izpilddirektori Džordžīnu Ašeri. "Lai sportistiem segtu treniņu un sacensību izdevumus, mums ir nepieciešams atrast līdzekļus. Tāpēc es lūdzu ikvienu mūsu sporta veida pārstāvi un atbalstītāju, vai tie būtu dalībnieki, brīvprātīgie vai līdzjutēji, visus, kurus iedvesmoja mūsu komandas starts Rio olimpiādē, palīdzēt, kā vien kurš spēj."

Lielbritānijas paukošanas komandas labākais rezultāts 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs bija 4. vieta paukošanā ar floreti vīriešiem, ko izcīnīja Ričards Krūzs., un 6. vieta paukošanā ar floreti vīriešu komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!