Foto: floorball.lv

Latvijas čempione "Lielvārde"/"FatPipe" sestdien "Elvi florbola līgā" viesos sīvā cīņā ar rezultātu 9:6 (2:2, 2:2, 5:2) uzvarēja pastarīti Liepājas "Kurši", saglabājot vadību turnīrā.

Pēc divām trešdaļām rezultāts šajā spēlē bija neizšķirts 4:4 un arī trešajā periodā spēle bija ļoti līdzīga, jo 56.minūtē laukuma saimnieki panāca neizšķirtu 6:6. Taču atlikušajā laikā lielvārdieši guva trīs vārtus, svinot devīto uzvaru desmit mačos.

Uzvarētājiem Toms Akmeņlauks guva trīs vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, bet divas reizes precīzs bija Mikus Valpēters. Savukārt "Kuršu" komandā pa diviem vārtiem iemeta Rolands Kovaļevskis un Kārlis Pupils.

Tikmēr citā spēlē turnīra vicelīdere "Triobet"/"Ulbroka" viesos ar 6:2 (2:1, 0:0, 4:1) uzvarēja "Talsi"/"Irlava" komandu. Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Artūrs Jurševskis un Reino Ješēvics.

Ļoti pārliecinošu uzvaru sestdien izcīnīja "Valmiera", kas viesos ar 12:3 (5:0, 3:2, 4:1) sagrāva "Bausku". Arvis Kārkliņš valmieriešiem guva trīs vārtus, bet Mārtiņš Broks iemeta divas bumbiņas un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Dienas rezultatīvākā spēle tika aizvadīta Kocēnos, kur vietējā "Rubene" ar 10:8 (5:1, 4:5, 1:2) uzvarēja "Ķekavu". Šajā mačā Latvijas izlases spēlētājs Atis Stepāns mājiniekiem guva "hat-trick", bet Matīss Mālnieks nopelnīja 2+2. Zaudētājiem Matīss Jansons tika pie pieciem rezultativitātes punktiem (2+3), bet Klāvs Jansons guva trīs vārtus.

Vēl sestdien Stalbes "Pārgauja" mājās ar 9:6 (2:2, 1:1, 6:3) uzvarēja sezonu labi sākušo Rīgas "Rockets", kas pēc sešām uzvarām pēc kārtas tagad piedzīvoja jau trešo neveiksmi no vietas. Savukārt Cēsu "Lekrings" mājās ar 8:3 (0:1, 3:2, 5:0) uzvarēja "Rīgu".

Virslīgas kopvērtējumā vadībā ar desmit spēlēs iegūtiem 27 punktiem ir "Lielvārde"/"FatPipe", bet par diviem punktiem mazāk ir 11 spēles aizvadījušajai "Triobet"/"Ulbroka" vienībai. Tikmēr 24 punkti desmit mačos ir "Lekringam", bet 18 punktus ieguvusi "Rockets", kas ir aizvadījusi vien deviņas spēles.

Tālāk ar 16 punktiem seko "Pārgauja", bet punkts mazāk ir "Valmierai", kamēr "Rubene" iekrājusi 14, bet "Rīga" desmit punktus.

Turnīra tabulas lejasdaļā atrodas "Talsi"/"Irlava" ar deviņiem, "Bauska" un "Ķekava" ar astoņiem punktiem, bet pēdējā ir "Kuršu" komanda ar sešiem punktiem.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem kļuva "Lielvārdes" florbolisti, kuri finālā pārspēja "Mogo-RTU"/"Rockets" vienību.

Šosezon "Arēnā Rīga" un "Elektrum" Olimpiskajā centrā no 3. līdz 11.decembrim notiks pasaules čempionāts florbolā vīriešiem, šāda mēroga florbola turnīru Latvijai uzņemot pirmoreiz vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!