Foto: LETA
Rūpnīcas "Liepājas Metalurgs" rekonstrukcijas dēļ "jostas nāksies savilkt" arī visiem sporta kluba "Liepājas Metalurgs" sportistiem, intervijā laikrakstam "Diena" norādīja kluba prezidents Sergejs Zaharjins.

Līdz šim "Liepājas Metalurgs" starp Latvijas klubiem izcēlās ar stabilitāti finanšu ziņā, taču tagad klubu skars izmaiņas.

"Vairāk balstīsimies uz vietējiem spēlētājiem, augstu mērķu sasniegšana nebūs galvenā prioritāte, darīsim visu, lai pārmaiņu laikā neciestu bērnu un jaunatnes sports," norāda Zaharjins.

"Kluba pastāvēšana nav apdraudēta, taču turpmākajos pāris gados mūsu prioritāte būs budžeta sabalansēšana. Šis gads būs smags. Septembrī, kad paredzēts atsākt darbu ar jaunajām iekārtām, kuras, starp citu, būs modernākās Eiropā, ražošanas apjomi ievērojami palielināsies, taču jāņem vērā, ka turpināsies kredītsaistības, tāpēc arī turpmākie divi trīs gadi nebūs no vieglākajiem. Visi jau cer, ka krīze drīz beigsies un ekonomika sāks virzīsies augšup. Cik strauji, uz šo jautājumu neviens precīzi nevar atbildēt," iemeslu skaidro Zaharjins.

Pēc Zaharjina teiktā, futbola un hokeja komandas turpinās spēlēt, tomēr sastāvs piedzīvošot būtiskas pārmaiņas. "Futbolā jau esam atteikušies faktiski no visiem leģionāriem. Palikuši pāris spēlētāju, kuri jau ilgus gadus ir uzticīgi klubam. Ārzemnieku treneri Rīdigeru Abramčiku nomainījis pašmāju speciālists Vladimirs Osipovs. Par hokeja komandas nākotnes plāniem pagaidām pāragri spriest. Jāpagaida līdz sezonas beigām, tad arī lemsim. Katrā ziņā darīsim visu, lai komanda turpinātu spēlēt Baltkrievijas atklātajā čempionātā."

Zaharjins piebilda, ka citi Liepājas uzņēmumi ne visai piedalās kluba atbalstīšanā. "Diemžēl reālā situācija ir tāda, ka vēl citu sporta veidu pārstāvji nāk pie manis un prasa palīdzību. Nedrīkst jau aizmirst, ka mūsu paspārnē ir arī sieviešu basketbola komanda, kā arī daudzas bērnu un jaunatnes komandas. Viņu nodrošināšana ar sportiskajām aktivitātēm būs mūsu galvenais uzdevums saspringtajā situācijā. Pats svarīgākais, lai pilsētā izaugtu veselīgi ļaudis, kuri būs nepieciešami arī darbam mūsu rūpnīcā."

Vaicāts par futbolu kā biznesu, Zaharjins to noliedza. "Mums tas viss ir labdarība jeb sociālā programma - sauciet, kā gribat. Pēdējie pazīstamākie spēlētāji, kurus esam pārdevuši ārzemju klubiem, ir Deniss Ivanovs un Oskars Kļava. Iegūtā naudas summa ir ļoti niecīga daļa mūsu kluba budžetā. Mēs ar šādu situāciju rēķināmies un nenožēlojam nevienu sportā iztērēto santīmu, ja redzam, ka puika no ielas ir nonācis stadionā vai sporta hallē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!