Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ceturtdien Baldones stadionā notika 20. "Livland" Latvijas meistarsacīkšu otrā apļa septītās kārtas otrā spēle starp RK "Baldone" un "Eži/LMT" regbistiem, kurā "Eži/LMT" sīvā cīņā izcīnīja uzvaru ar 10:7 (0:7), gūstot desmito panākumu 12 spēlēs un ar 49 punktiem regulārā čempionāta turnīra tabulā ieņemot otro vietu, kas garantē dalību izslēgšanas spēļu pusfinālā.

Savukārt "Baldonei" tā bija sestā neveiksme desmit mačos, tiesa, nopelnot vienu bonusa punktu par zaudējumu, kas nepārsniedz septiņu punktu robežu, un viņi pagaidām ieņem turnīra tabulas ceturto ailīti, informē Latvijas Regbija federācijas preses dienests.

"Godīgi sakot – knapi vinnējām," atzīst "Eži/LMT" treneris Juris Straume. "Puiši, kas bija sanākuši uz šo spēli, lielāko tās daļu aizvadīja bez motivācijas, jo būtībā rezultāts mums neko neizšķīra. Beigās tomēr ar grūtībām saņēmāmies. Sāncenšiem vairāk gribējās gūt panākumu, savukārt mēs spēlējām bez disciplīnas, bumbām krītot ārā no rokām vienkāršās situācijās. Vienīgais pozitīvais ieguvums ir tas, ka beigās visi saprata, ka tā spēlēt turpmāk nevar, ja gribam nosargāt savu Latvijas čempionu titulu."

"Prieks par komandu, kas parādīja lielu cīņassparu un vēlmi uzvarēt," savus spēlētājus uzslavēja RK "Baldone" galvenais treneris Kārlis Dilbo. "Tādējādi izdevās gandrīz visu spēles laiku noturēties pretī spēcīgiem sāncenšiem, kuriem beigās nācās darboties ar pilnu atdevi, lai izcīnītu panākumu. Mūsu vienība izšķirīgajām spēlēm tuvojoties ir uz viļņa un tagad ir svarīgi saglabāt šo pacēlumu līdz pat izslēgšanas mačiem."

"Livland" Latvijas meistarsacīkšu otrā apļa turpinājumā svētdien, 18. septembrī, Vaidavā Valmieras "Fēnikss" mērosies spēkiem ar "Livonia/Garkalne" regbistiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!