Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Sestdien, 29. septembrī noslēgusies ”Livland” Latvijas meistarsacīkšu otrā apļa spēle starp ”Eži/LMT” un ”LDE/Miesnieki” komandām. Pārāki ar 44:15 (18:10) bija ”Miesnieku” regbisti, nostiprinoties turnīra tabulas līderpozīcijās, portālu ”Delfi” informē Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs Jānis Erenbergs.

Spēles rezultātu atklāja ”Miesnieki”, panākot 3:0 pēc Gunāra Andersona precīzi izpildīta soda sitiena. Pēc tam iniciatīva pārgāja ”Ežu” pusē, divus piezemējumus pēc kārtas izdarot Kristapam Bērziņam. Rezultāts kļuva 10:3 ”Ežu” labā. Turpinājumā vairāk veiksmes gan bija ”LDE/Miesniekiem”. Vispirms Valters Raņķis izdarīja piezemējumu, panākot 8:10, bet pēc brīža Jānis Zālmans vadībā atkal izvirzīja ”Miesniekus” – 13:10. Andersons bija precīzs, sitot realizācijas sitienu, un rezultāts kļuva 15:10, bet pirmā puslaika izskaņā viņš vēlreiz bija precīzs, izpildot soda sitienu – 18:10 ”LDE/Miesnieku” labā.

Spēles otrajā puslaikā iniciatīva lielākoties bija ”Miesnieku” sabiedrotā. Piezemējumus guva Raivis Kokins, Valters Raņķis, Leno Bramanis, Gunārs Andersons, bet Andersons trīsreiz bija precīzs, izpildot realizācijas sitienus. Savukārt pašā cīņas izskaņā Zigurds Felss guva piecus punktus ”Ežu” labā. Spēles galarezultāts bija 44:15 ”Miesnieku” labā.

Tagad, trīs kārtas pirms čempionāta beigām, ”LDE/Miesnieki” ir līderi turnīra tabulā ar 45 punktiem. Viņiem seko ”Kalve” ar 37 punktiem, ”Eži/LMT” ar 29 un ”Garkalne/Livonia” ar 27 punktiem.

”Uzskatu, ka ar šādu sastāvu nospēlējām normāli. Varējām gūt vēl vairāk punktu, bet ”melnā” diena bija mūsu sitējam Kristapam Bērziņam, kurš nerealizēja nevienu soda vai realizācijas sitienu. ”Miesniekiem” nebija nospiedoša pārsvara, un spēle bija līdzīga,” pēc spēles teica ”Eži/LMT” treneris Juris Straume.

Savukārt ”LDE/Miesnieki” galvenais treneris Uldis Bautris komentē: ”Spēles sākumā gājām laukumā ar vairākiem jaunajiem regbistiem, bet izrādījās, ka viņi vēl nav īsti gatavi šādām cīņām. Kad laukumā devās vairāki pieredzējušāki spēlētāji, mums piederēja iniciatīva un uzvara devās rokās itin viegli. Tomēr galvenā spēle mums vēl ir priekšā – tas ir septītā oktobra mačs ar pagājušā gada čempioniem ”Kalvi”. Tas izšķirs visu.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!