Foto: Publicitātes foto
Latvijas Olimpiskās komiteja (LOK) atbalsta Norvēģijas Olimpiskās un paralimpiskās komiteja un sporta veidu konfederācijas (NIF) ierosinājumu aizliegt sportistiem no Krievijas un Baltkrievijas piedalīties starptautiskās sacensībās, kā arī atstādināt no amata starptautiskajās sporta veidu federācijās abu šo valstu amatpersonas.

LOK prezidents Žoržs Tikmers pirmdien, 28. februārī, tiešsaistē tiksies ar Eiropas Olimpiskās komitejas (EOK) prezidentu Spiru Kapralu, lai apspriestu tālāku Eiropas valstu olimpisko komiteju rīcību, paužot atbalstu Ukrainai.

EOK organizēs visu Eiropas valstu olimpisko komiteju tiešsaistes tikšanos, kurā tiktu noformulēta kopīgā olimpisko komiteju nostāja jautājumā par Krievijas militāro agresiju Ukrainā un tās sekām sporta dzīvē.

Tas dotu mandātu EOK rosināt Starptautiskajai olimpiskajai komitejai (SOK) konkrētu rīcību jautājumā par Krievijas iesaisti un dalību pasaules sporta pasākumos un sporta veidu federācijās.

Jau vēstīts, ka NIF ierosinājusi aizliegt sportistiem no Krievijas un Baltkrievijas piedalīties starptautiskās sacensībās, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, kā arī aicināja atstādināt no amata starptautiskajās sporta veidu federācijās Krievijas un Baltkrievijas valstu amatpersonas.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā ceturtdien jau vairāku pasaules un Eiropas sporta veidu federāciju apvienības, kā arī komercorganizācijas ir atcēlušas Krievijā paredzēto sacensību norisi, tomēr citās valstīs pagaidām Krievijas un arī Baltkrievijas sportisti startēt drīkst.

Piemēram, Pirmās formulas 2022.gada pasaules čempionāta posms ir pārcelts no Sočiem uz citu valsti, arī Čempionu līgas fināls futbolā no Sanktpēterburgas ir pārcelts uz Parīzi.

"Citu valstu sportisti atsakās sacensties ar Krievijas, arī Baltkrievijas, sportistiem. Tāpēc federācijas ir spiestas starptautiskās sacensības pārcelt," uzsver Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Viņš arī norādīja, ka aizliegt Krievijas sportistiem citās valstīs sacensties ar citu valstu sportistiem var tikai starptautiskās sporta veidu federācijas un valstu valdības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!