Foto: LETA

Sazinoties ar Slimības Profilakses un kontroles centru (SPKC), piektdien, 10.jūlijā, gaidāmās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesijas dalībniekiem tiks pastiprināti drošības pasākumi, vēsta LOK.

Jau vēstīts, ka piektdien notikušajā Latvijas Futbola federācijas (LFF) kongresā piektdien piedalījās Guntars Indriksons, kurš kandidēja uz valdes locekļa amatu un kuram pāris dienas vēlāk bija pozitīvs Covid-19 tests.

Tāpēc personām, kuras apmeklēja LFF kongresu 3. jūlija "Elektrum" Olimpiskajā centrā, lai piedalītos LOK Ģenerālajā asamblejā, obligāti jāveic "Covid-19" tests pēdējo divu dienu laikā, un tam jābūt negatīvam. Pretējā gadījumā, šīs personas norises vietā netiks ielaistas.

Vēl visiem LOK Ģenerālās asamblejas dalībniekiem būs jāaizpilda speciāla apliecinājuma forma, saistībā ar Covid-19. Sesijas dalībniekiem tiks veikta attālinātā ķermeņa temperatūras mērīšana un viņiem būs jāievēro divu metru distance. LOK uzsver arī dezinfekcijas līdzekļu, individuālu aizsargmasku un cimdu lietošana nepieciešamības gadījumā.

Ievēlēšanai par individuālajiem locekļiem, prezidentu, ģenerālsekretāru, kā arī par Izpildkomitejas un Revīzijas komisijas locekļiem LOK biedri ir izvirzījuši 72 kandidatūras. LOK prezidenta amatam ir izvirzīts viens kandidāts – LOK ģenerālsekretārs un Olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers. Arī LOK ģenerālsekretāra amatam ir izvirzīts viens kandidāts – LOK Izpildkomitejas loceklis un Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Kā LOK individuālo locekļu kandidāti ir izvirzīti 40 pretendenti, uz LOK 19 Izpildkomitejas locekļa amatiem ir izvirzītas 33 personas, bet uz 3 LOK Revīzijas komisijas locekļa amatiem pretendē 9 kandidāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!