Foto: F64

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs un LOK prezidenta amata kandidāts Žoržs Tikmers norāda, ka esošajā Covid-19 krīzē visus lēmumus pieņem pēc medicīnas ekspertu ieteikumiem un rekomendācijām, vēsta LOK.

Pēdējās nedēļās sociālajos tīklos Latvijas valdība un sporta dzīves vadība saņēmusi kritiku no dažiem cilvēkiem par to, ka Latvijā vēl nav atļautas sporta sacensības, kā arī ir ierobežojumi sporta nodarbībām. Trešdien, 13. maijā, uz kritiku asi atbildēja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš, bet tagad viedokli paudis arī Tikmers.

"Latvijas Olimpiskajai komitejai sadarbība ar Izglītības un zinātnes ministriju ir bijusi lietišķa, racionāla un produktīva. Mēs novērtējam ministrijas panākto lēmumu atvērt sporta objektus, tajā skaitā reģionālos Olimpiskos centrus. Tomēr jāsaprot, ka faktiskie lēmumu pieņēmēji šajā Covid-19 krīzē ir medicīnas eksperti, nevis sporta dzīves vadītāji," uzsver LOK ģenerālsekretārs. "Apzināmies, ka joprojām ir liela neskaidrība par citiem ar sporta dzīvi saistītiem jautājumiem, tāpēc aicinu arī citas vadošās sporta organizācijas daudz aktīvāk iesaistīties, analizējot situāciju un piedāvājot savu redzējumu IZM. Viens nav cīnītājs – ne IZM, ne LOK, un daudzi no sporta sabiedrības aktuāliem jautājumiem ir valdības kompetencē, tāpēc esam aicinājuši sasaukt Nacionālās sporta padomes sēdi, šā gada maijā."

Covid-19 pandēmijas dēļ divus mēnešus bija paralizēta sporta dzīve praktiski visā pasaulē. Daudzs valstis lēnām atceļ dažādus ierobežojumus, kas palīdz atgūties arī sporta industrijai.

Gandrīz divus mēnešus arī Latvijā bija ierobežojumi, kas liedza aizvadīt sporta sacensības un sportistu kopējos treniņus. 12. maijā ierobežojumi, kuru mērķis ir jaunā koronavīrusa izplatības ierobežošana, kļuvuši maigāki. Sporta klubi un baseini var atgriezties pie darba, profesionāliem sportistiem jau kādu laiku ir atļauti bezkontakta treniņi, ievērojot vairākas prasības. Tagad atļauts rīkot arī grupu treniņus 25 personām, ieskaitot treneri. Distance jāievēro ģērbtuvēs un dušas telpās, turklāt tur drīkst uzturēties ne ilgāk par 15 minūtēm. Šie ir epidemiologu un valdības norādījumi, savukārt to izpilde ir pašu sporta klubu un organizāciju ziņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!