Foto: F64
Valsts budžeta konsolidēšanas pasākumu dēļ sporta nozarei nākamgad nav paredzami jauni smagi pārbaudījumi, bet gaidāmā relatīvi nelielā līdzekļu sarukuma dēļ Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) ir noteikusi prioritārās sfēras, kam apcirpšana nedraudēs.

Pašreizējā informācija pēc valdības sēdēm liecina, ka tiešajā sporta budžetā konsolidācijas dēļ līdzekļu kļūs par 1,5 procentiem mazāk, otrdien žurnālistiem teica LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. Viņš uzsvēra, ka samazinājums nebūs matemātisks proporcionāli visās izdevumu pozīcijās.

Par neaizskaramām Vrubļevskis nosauca trīs sfēras - sporta skolu pedagogu algas, tēriņus, kas saistīti ar Latvijas sportistu kvalificēšanos dalībai 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs, kā arī Latvijas jaunatnes ziemas un vasaras olimpiādes 2011.gadā.

"Viss pārējais ir diskutējams," samazinājuma attiecināšanu uz citām sporta sfērām pieļāva Vrubļevskis.

LOK prezidents paskaidroja, ka sporta skolu pedagogu atalgojumam atvēlētie 3,2 miljoni latu jau tā ir divas reizes mazāka summa par nepieciešamo, tādēļ turpmāka cirpšana vairs nav iespējama. Savukārt finansējuma simtprocentīgu saglabāšanu Londonas olimpisko spēļu programmā Vrubļevskis izskaidroja ar nepieciešamību respektēt sportistu līdzšinējo veikumu, kam citādi var tik pārvilkta svītra.

Valsts budžetā 2010.gadā sportam atvēlēja nepilnus 14 miljonus latu, no kuriem vairāk nekā četrus miljonus latu paredzēja kā dotāciju LOK valsts galvoto aizdevumu atmaksai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!